„Na Tikvari uvek pronalazim mir“

Otvorena izložba fotografija Nikole Šegana "Tikvara"

1469

BAČKA PALANKA: Izložba fotografija Nikole Šegana pod nazivom „Tikvara otvorena je danas (18.1.) u holu sportske hale „Tikvara“.


Ova izložba je rezultat saradnje Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ i Nikole Šegana, a povodom godinu dana od prijema parka prirode Tikvara u Bačko Podunavlje koje je prepoznao i priznao UNESKO.

Na izložbi je prikazano 30 fotografija jezera „Tikvara“ i predela oko nje, a zanimljivo je da je prva fotografija nastala pre tačno 10 godina kada je Nikola kupio svoj prvi profesionalni foto aparat i baš na Tikvari napravio  prvu fotografiju.

„Meni je od Tikvare sve krenulo. Na Tikvari sam uvek pronalazio mir. Slučajno sam kupio foto aparat, i tako je sve krenulo. Gde god sam krenuo i šta god radio, uvek sam se vraćao Tikvari“, rekao je fotograf Nikola Šegan za BAP VESTI.

Spremajući izložbu, autor je shvatio da je njegova prva profesionalna fotografija Tikvare nastala 2009. godine i da ova izložba predstavlja retrospektivu njegovog rada prethodnih 10 godina.

„Zahvalan sam prvo Tikvari pa onda svemu ostalom što se danas bavim fotografijom. Inspiraciju takođe pronalazim na internetu, ali i gledajući filmove“, dodaje Nikola.

Izložbu je otvorio direktor Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“, Darko Božović“, a program je upotpunila i ženska pevačka grupa iz CTKU „Kosta Abrašević“.

Ovo je Nikolina peta samostalna izložba i za publiku će biti dostupna narednih mesec dana. Nakon toga, bačkopalanačka publika će imati priliku fotografije da vidi na šetalištu, kad vremenske prilike to dozvole.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here