Dodeljene stipendije srednjoškolcima i studentima iz opštine Bačka Palanka

2
2531

BAČKA PALANKA: Ugovori o dodeli stipendija za 60 učenika srednjih škola i 90 studenata iz bačkopalanačke opštine svečano su potpisani danas (22.1.) u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka.


Pored roditelja srednjoškolaca i studenata, svečanoj dodeli prisustvovali su i čelnici opštine koji su okupljenima čestitali i poželeli uspeh u daljem školovanju.

Odlukom komisije dodeljeno je ukupno 150 stipendija i u narednih 10 meseci srednjoškolci će dobijati iznos od 4000, a studenti 5000 dinara. Predviđeno je da se u ovoj školskoj godini za dodelu stipendija izdvoji 7,5 miliona dinara, a prema rečima predsednika skupštine opštine Bačka Palanka, Mite Lačanskog radiće se na tome da se iznos, ali i broj korisnika u narednom periodu poveća.

„Znamo da su sredstva trenutno skromna, ali isto tako znamo da će ta sredsta da pomognu kako samim učenicima i studentima tako i njihovim roditeljima u školovanju. Bili bi srećniji da imamo mogućnosti da broj učenika i studenata bude veći, a u narednom periodu tražićemo način da broj korisnika stipendije bude veći“, rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.

 

Koliko je ovakav vid podrške značajan svedoče i sami korisnici koji kažu da će im „džeparac“ dobro doći.

Tamara Maksimović

Milica Maksimović je učenica trećeg razreda Gimnazije „20. oktobar u Bačkoj Palanci. Njena majka Tamara kaže da Milica od prvog razreda dobija stipendiju.

„Milica je odličan đak i ima puno diploma, tako da je i ova stipendija veliko zadovoljstvo za nju. Svakako da joj puno znači“, rekla je Tamara Maksimović iz Bačke Palanke.

Da je rad garancija uspeha svedoče i mnogi učenici i studenti koji nekoliko godina zaredom dobijaju stipendiju. Jedna od njih je i Marija Šormaz iz Tovariševa, student prve godine stomatologije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Marija Šormaz

„Ponosna sam na našu Opštinu, na naše selo jer se dodeljuju stipendije i studentima prve godine. Kao srednjoškolac sam takođe dobijala stipendije i za mene su one dodatni podstrek za učenje“, kaže Marija.

2 KOMENTARA

  1. Svaka čast opštini, treba nagraditi dobru decu. Jedino mi nije jasno 7,5 miliona dinara???? 60 stipendija po 4000 dinara (240.000 dinara mesečno) i 90 stipendija po 5000 dinara (450.000 dinara mesečno), to je 690.000 dinara mesečno, odnosno 6.900.000 dinara za narednih 10 meseci. Predlažem da ostatak od 600.000 dinara (do 7,5 miliona dinara) dodele studentima, da im malo povećaju stipendiju, jer ostalo je novca.

  2. Razlika je gospodjo u poštarini koja se isplaćuje po svakom detetu pa puta 10 meseci. I u tome što svaki predsednik sem redovnih dodeli i nekoliko stipendija po diskrecionom pravu na šta ima pravo na osnovu opstinske Odluke. Te stipendije se dodeljuju isključivo bolesnoj deci, onoj sa posebnim potrebama i deci bez roditelja, a takvih je ove godine 9. Srdačan pozdrav!
    A svi ostali zluradi komentari ovde, neka prvo dodju da se informišu pa neka onda pišu totalne neistine. Stipendije dobijaju najbolji djaci!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here