Obuka za zakupce u vezi vođenja knjige polja

401

BAČ: U petak, 25. januara 2019. godine u svečanoj sali opštinske uprave, sa početkom u 12,00 časova, održaće se obuka za primenu aplikacije AgroLife, koja u sebi, između ostalog sadrži i evidenciju „Knjiga polja“.


Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, knjiga polja se definiše kao dokument o planiranju i praćenju svakodnevnih aktivnosti u biljnoj proizvodnji i ostvarenim prinosima na poljoprivrednom zemljištu, tokom godine. Istim Zakonom, je takođe propisana i obaveza vođenja knjige polja za državno zemljište koje se uzima u zakup.

U skladu sa tim, lokalna samouprava je svim zakupcima obezbedila besplatno korišćenje Alikacije koja im na jednostavan način omogućava pregled i evidenciju svih agrotehničkih mera koje sprovode na zakupljenom državnom poljoprivrednom zemljištu.

Sam način pristupanja Aplikaciji i njenog korišćenja, biće direktno prikazano na obuci koja se organizuje, a ovim putem se pozivaju svi poljoprivrednici, koji će je u budućnosti koristiti u svojoj proizvodnji da se prisustvuju istoj, ili da se prijave u kancelariji za poljoprivredu – kako bi dobili svoje pristupne šifre i korisničke naloge.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here