Meksiko u Obrovcu

1157

Kada je istaknut oglas za meksiko – igru karata u Obrovcu, neki su pomislili da je u pitanju gostovanje muzičke grupe ili slično, a posle su saznali da je u pitanju igra, ali sa kartama, koje su organizovali penzioneri invalida rada.


Tačno na Bogojavljenje 2019. godine u Domu invalida rada i penzionera održano je takmičenje u igranju-kartanju igre meksiko koje se održava drugi put. Učesnici su uglavnom redovni posetioci ovog Kluba penzionera.

Bilo je 18 igrača, a isto toliko posmatrača-kibicera sa strane. Ova igra nema nikakav hazarderski karakter već isključivo je cilj druženje penzionera, kao što su igre domine, šah i slično. Sami učesnici su finansirali ovu aktivnost. Za pripremu i organizaciju ovog druženja sve je organizovao domaćin Branko Vujaković.

Takmičenje je prošlo krajnje korektno, a na samom kraju su podeljene diplome koje je uručio najstariji učesnik ovog takmičenja Ilija Kovačić. Prvo mesto je osvojio Srdić Miroslav, drugo mesto i diplomu osvaja Risto Zečak, a treće mesto Grahovac Milan- Ranč.

Na kraju su učesnici zahvalili domaćinu ove aktivnosti Branku Vujakoviću a posebno Risti Zečaku koji je od prikupljenih sredstava pripremio izuzetan kotlić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here