„Ponosna sam na sebe a verujem da je i Srbija“ (VIDEO)

1573

ANTALIJA: Bačkopalančanka Dejana Bačko je danas (05.02.) osvojila svoju prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u paratekvondou. Na ceremoniji dodele medalja koja se održala od 19:00 časova Dejana je ponosno primila zlatnu medalju za Srbiju, a svojim navijačima, a posebno Bačkopalančanima poručila:

„Moje ime je Dejana Bačko, trenutno se nalazim na svetskom prvenstvu u paratekvandou u Turskoj, gde po prvi put postajem prvak sveta. Ovo je za mene jedno divno iskustvo i ostvarenje mojih snova. Ponosna sam na sebe a verujem da je i Srbija, jer sam dokazala ovaj put da sam broj 1. u svetu i naravno broj 1. i u Evropi. Zahvaljujem se mom treneru Aleksandru Andreevskom i klubu „Gitros“, a ova medalja je za mog trenera koji je sav svoj trud uložio u mene i verovao! Posebno pozdravljam i moje navijače i prijatelje iz Bačke Palanke“.

Rezultat nije došao sam po sebi. Isti je produkt dugoročnog planiranja i u njegovom postizanju učestvovao je kompletan trenerski kadar tekvondo kluba Gitros uz podršku grada Novog Sada, kabineta gradonačelnika, gradske uprave za sport i omladinu, pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, tekvondo asocijacije Srbije i radio televizije Vojvodine.

Posted by Tkd Gitros on Tuesday, February 5, 2019

Razgovarali smo i sa Danijelom Jovanović, generalnim sekretarom Paratekvondo saveza Srbije i ujedno vicešampionkom sveta u klasi K 43-49 kg.

Dejana sa trenerom

„Srpski paratekvondo savez izuzetno je ponosan na Dejanu Bačko koja je nakon evropske titule iz 2018. godine svojoj kolekciji dodala i zlatnu medalju sa Svetskog šampionata iz Turske. U klasi K 41-49 kg Dejana je potpuno dominirala u polufinalu protiv Turkinje te je borba prekinuta, a finalnu borbu je Ruskinja, nakon borbe, predala zbog povrede“.

Evo šta kaže Dejanin trener – Aleksandar Andreevski:

-Posle dugo godina trenerskog posla, danas sam ostvario san o kojem sigurno mašta svaki trener koji je u sportu. Član našeg kluba, tekvondo kluba Gitros, Novi Sad, Dejana Bačko, postala je šampion sveta. Osećanja su prejaka i ne popustaju me već celi dan. Naglašavam da je ucesče na takmičenju uzelo 400 takmičara iz 69 zemalja što pokazuje značaj postignutog rezultata. Rezultat nije dosao sam po sebi, već je produkt dugoročnog planiranja i u njemu je učestvovao kompletan trenerski kadar tekvondo kluba Gitros uz podršku tekvondo asocijacije Srbije, grada Novog Sada, kabineta gradonačelnika, gradske uprava za sport i omladinu, pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu i radio televizije Vojvodine.

„Uz našu Dejanu želim da naglasim i uspeh ostalih članova para tekvondo reprezentacije Srbije koji nas sve zajedno u zadnjih par godina čini jednom od najušpesnijih zemalja u svetu“- Ističe Aleksandar.

POGLEDAJ:

Dejana Bačko – Šampion sveta u paratekvondou!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here