Pokrajina objavila 4 konkursa za podsticaje u poljoprivredi

783

Pokrajina Vojvodina preko Sekretarijata za poljoprivredu raspisala je četiri konkursa za dodelu bespovratnih sredstava kroz sufinansiranje ulaganja fizičkih i pravnih lica u sektor poljoprivrede.


U cilju povećanja površina pod sistemima za navodnjavanje i za zaštitu zemljišta ponuđeno je ukupno 380 miliona dinara za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka. Novac je namenjen za nabavku opreme za bunare, sistema za navodnjavanje i materijala za pokrivanje povrća, voća, vinograda i cveća od mraza. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava ne može biti veći od sedam miliona dinara po jednoj prijavi.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Preko konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi, Vojvodina će sufinansirati sa ukupno 80 miliona dinara, a po prijavi prijavi maksimalno 2,2 miliona dinara.

Pokrajinski Sekretarijat dodeliće ukupno 80 miliona dinara kroz sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru – plastenicima. Po pojedinačnoj prijavi maksimum podsticaja je 2,1 miliona dinara.

Po posebnom konkursu pokrajina Vojvodina će sufinansirati investicije u nabavku opreme za zaštitu od grada i vremenskih nepogoda za pri podizanju voćnjaka, vinograda i zasada hmelja, i to po prijavi sa najviše 7 miliona dinara.

U svim konkursima Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu prihvata sufinansiranje do 60 posto prihvatljivih troškova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here