Ove godine dobijamo dugo čekanu fiskulturnu salu

Predsednik saveta Mesne zajednice Mladenovo, Slobodan Manojlović o planovima u 2019. godini

1393

MLADENOVO: Prema finansijskom planu Mesne zajednice Mladenovo za 2019. godinu obezbeđeno je 2,9 miliona dinara. Nastavak radova na kanalizaciji jedan je od prioriteta u Mladenovu za ovu godinu.


Slobodan Manojlović

Projekat za kanalizaciju je urađen još 2006. godine što je pohvalno, jer je Mladenovo u to vreme bilo prvo selo u opštini Bačka Palanka koje je imalo projekat i krenulo u izgradnju. Međutim, kako nam kaže predsednik saveta mesne zajednice Mladenovo, Slobodan Manojlović, izgradnja ide sporo.

„Ne možemo se pohvaliti sa dinamikom izgradnje, ali poslednje dve godine urađen je značajniji deo, tako da danas imamo izgrađeno 8250 m od ukupnih 17.376 m, znači još treba da izgradimo 9126 m ili 52,50%.
Raduje nas činjenica da su Opština i JKP „Komunalprojekt“ u svojim planovima za 2019 planirali značajna sredstva za nastavak izgradnje kanalizacije“, kaže Manojlović za BAP VESTI.

Fiskulturna školska sala

Mladenovo je jedno od retkih sela, ne samo u opštini Bačka Palanka nego i šire koje nema fiskulturnu, školsku niti drugu sportsku salu. Naš sagovornik kaže da su temelji fiskulturne školske sale postavljeni 2012. godine i do sada nije ništa urađeno.

„Veoma smo zadovoljni što ćemo u 2019. godini dobiti dugo čekanu školsku fiskulturnu salu. Koliko mi je poznato, treba da se raspiše Javna nabavka preko Direkcije za imovinu Republike Srbije i Opštine Bačka Palanka. Nakon odabira najpovoljnijeg izvođača, kreće se u izgradnju naše dugo čekane fiskulturne sale“, dodaje Slobodan Manojlović.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Ove godine i vrtić

Roditelji u Mladenovu trenutno svoju decu vode u vrtić u Karađorđevo pa je i to neophodan objekat za ovo naseljeno mesto. U ovoj godini planirana je izgradnja i vrtića, što bi mnogo olakšalo svakodnevni život najmlađima, ali i njihovim roditeljima.

Kao i mnoga sela, i Mladenovo ostaje bez stanovnika

Predsednik saveta MZ Mladenovo kaže da ovo mesto deli sudbinu sela u Vojvodini i da ubrzano ostaju bez stanovništva, što je prouzrokovano brojnim činjenicama.

„Čini mi se da su osnovni razlozi: egzistencija i nivo kvaliteta života. Ne tako davno 2002. godine, Mladenovo je imalo 3358 stanovnika, danas 2679, što je za 20% manje. Ali i ovaj broj današnjih stanovnika je mnogo manji jer su mnogi prijavljeni, a ne žive u Mladenovu, otišli su koje kuda da rade. Mi iz sadašnjeg Saveta MZ trudimo se da život u Mladenovu učinimo boljim u čemu imamo razumevanje i veliku podršku lokalne samouprave“, rekao je naš sagovornik.

Loš kvalitet vode, manjak lekara

Slobodan kaže da se stanovnici Mladenova najviše žale na kvalitet vode, kao i vodovodne mreže koja je veoma stara od azbestnih cevi.

„Takođe, u selu radi samo jedan lekar u jednoj smeni, a potrebe su za dvosmenskim radom. Često izlivanje kanalizacije u naseljenom mestu isto je nešto na čega su se ljudi žalili, ali je to u poslednje vreme prilično rešeno. Isto tako, zelene površine, posebno na groblju, ne kose se redovno“.

Planovi za budućnost

Ono što Mladenovo očekuje u narednom periodu pre svega se odnosi na završetak kanalizacije, ali i kvalitetnije vodosnabdevanje.

„Za 2020. planirana je izgradnja bunara za vodosnabdevanje kvalitetnijom vodom, što znači da se buši na dubinu od 320 metara. Očekuje nas početak izmene vodovodne mreže, završetak kanalizacije, regulacija odlivnih sistema, kao i regulacija uličnih kanala za odvođenje atmosferskih voda“, kaže Slobodan Manojlović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here