Dosky, ktoré znamenajú svet

Jubileá

535

Čo si predstavujete pod pojmom divadlo? Obrovskú budovu srovnakýmnázvom, javisko, červenú oponu, hercov, herečky, režiséra… Alebo možno srdcervúce ľudské osudy, fenomenálne herecké výkony…


Medzi mojimi prvými asociáciami je pivnická DIDA. Niežeby sompodceňovala tie profesionálne. Opak je pravdou. Veľmirada si pozriemtakéto predstavemia. Al pivnickú DIDU nemožno vtesnať do úzkych terminologických rámcov.

 

[wonderplugin_slider id=75]

Je to spôsob života jednej dediny počas prebiehania festvalu. Pivnica má dve kultúrne podujatia, ktorými ďaleko preskočila hranice pivnického chotára: Stretnutie v pivnickompoli a DIDU. Teda, festival divadelných inscenácií dolnozemských autorov a festival slovenských ľudových piesní a spevákov. Sú to jej festivaly.

Prejavuje to na každom kroku. Posledný marcový a prvý aprílový víkend je termínom, vyhradeným pre DIDU. Ochotnícke divadlo Janka Čemana toho roku po 25. raz organizuje festival, zroka na rok vzrastajúci, s bohatšími obsahmi. Tentorazz nádychom osláv 25 narodenín. DIDA sa dožíva štvrťstoročia. Želáme im k jubileu všetko najlepšie, tešíme sa na bohatú divadelnú žatvu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here