Anja Mandić, drugarica, kći i sestra za primer

Svetosavsko dete OŠ „Sveti Sava“

1175

Definitivno se pokazalo, da Svetosavska deca odrastaju u stabilnoj i srećnoj porodici.


Porodica Mandić, u kojoj živi ovogodišnje Svetosavsko dete Osnovne škole „Sveti Sava“, dočekala me sa širokim osmehom, ljubazno, onako domaćinski, kako to znaju samo ljudi iz naše ravnice.

Sat vremena u prijatnom ćaskanju proletelo je za tili čas. Prvo da čujemo ovogodišnjeg laureata ovog prestižnog svetosavskog priznanja, Anju Mandić, učenicu VIII razreda OŠ „Sveti Sava“:

– Dodeljeno priznanje me je prijatno iznenadilo. Javio nam je vest razredni starešina, a i mama je preko jedne svoje drugarice to saznala. Volim da pomognem onima kojima učenje ide slabije, družim se sa svima, pa mislim da je to i bio razlog, pored toga što sam za sada Vukovac, da me razred predloži za ovo veliko priznanje.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Mimo obaveza uškoli, pohađam i časove engleskog jezika i treniram odbojku u OK „Panonija“ i priključena sam i prvom timu kao korektor, a u pionirskom timu sam primač. Nedavno smo se kvalifikovali na okružno takmičenje, sa željom da stignemo i do finalnog takmičenja na republičkom nivou. Posle osnovne škole planiram da upišem gimnaziju u našem gradu, a šta ću dalje, videću. Od predmeta u školi volim hemiju, fiziku, nemački i engleski.

Otac Stevan je veoma ponosan na svoju mezimicu.

– Priznanje našoj kćerki nam puno znači, ona je veoma vredna, poštena i poslušna, a nama roditeljima je to velika satisfakcija i veoma smo ponosni na to što je ostvarila. Anja je imala našu podršku u svakom smislu, ali ona je najzaslužnija što je postala Svetosavsko dete.

Majka Tijana ima samo lepe reči o svojoj kćerki.

– Velika je čast i sreća biti majka jednog ovakvog deteta kao što je Anja, uživati kraj nje svakog dana i čovek može da se opusti jer je ona jako odgovorna, vredna, radna i samostalna, tako da je zaslužila ovo priznanje. Anja mi dosta pomaže i u kuhinji i oko kuće, kad god ima vremena. Ja je polako učim svim onim veštinama koje žene moraju da znaju i nas dve imamo jedan totalno drugarski odnos.

Brat Vuk je veoma prisan sa svojom sestrom.

– Puno mi znači priznanje moje sestre i mislim da je ona to zaslužila. Kao sestra je jako dobra, pomaže mi oko škole kad zatreba, ali i ja kao brat sam dobar. Porodica Mandić je veoma vredna i radna, imaju firmu za izradu nameštaja od pločastih materijala od pre tri godine, a pre toga su se bavili ugostiteljstvom. I da se vratim na početak, nije ni čudo što je takva jedna porodica iznedrila Svetosavsko dete.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here