Srećan sam što se moj trud i uspesi prepoznaju u našoj sredini!

927

Najbolji sportista opštine Bačka Palanka za 2018. godinu je kajakaš KKK „Tarkett“ i član reprezentacije Srbije, Marko Dragosavljević.

On je drugu godinu za redom poneo ovo prestižno priznanje. Od ovog kajakaša KKK „Tarkett“ i člana reprezentacije Srbije se uvek očekuju vrhunski rezultati. Ima samo 24 godine, a već je nosilac najsjajnijih medalja sa evropskih i svetskih prvenstava.

Na svečanoj dodeli priznanja u velikoj sali Opštine Bačka Palanka, pehar i diplomu u Markovo ime su od predsednika opštine Bačka Palanka, Branislava Šušnice, primili njegov sin Viktor i brat Strahinja.

Razlog Markovog izostanka sa svečane dodele priznanja su pripreme reprezentacije Srbije u turskoj Antaliji. Redakcija BAP VESTI je stupila u kontakt sa Markom Dragosavljevićem kako bi čuli njegove utiske o novom priznanju i planove za 2019. godinu.

INTERVJU – Marko Dragosavljević

Marko Dragosavljević

Drugu godinu zaredom si izabran za najboljeg sportistu opštine Bačka Palanka. Kako se osećaš posle ovog priznanja?

„Veoma sam srećan što sam ponovo izabran za najboljeg sportistu opštine Bačka Palanka jer to znači da moj trud i uspesi ne prolaze neopaženo. Isto tako, verujem da, kako i meni, tako i drugim sportistima u mlađim kategorijama, mnogo znači da opštinska javnost obraća pažnju na budućnost sporta u našoj sredini“.

Koji su tvoji lični sportski planovi u 2019. godini?

„Planovi za ovu godinu su mi da izborim svoje mesto u reprezentaciji Srbije. Nadam se da će to biti u mojim disciplinama, jednosed 200m i u četvercu na 500m. U tim disciplinama ću pokušati da izborim normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Za to ću imati priliku na Svetskom prvenstvu u Segedinu koje se održava u avgustu, a pre toga krajem juna u Minsku na Evropskim igrama gde ću pokušati da dodjem do medalje“, izjavio je Marko Dragosavljević za BAP VESTI.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here