Izgradnja dečjeg vrtića na Sinaju prioritetna

Mesna zajednica „Bratstvo“

1855

Na jednom od redovnih sastanaka Saveta Mesne zajednice Bratstvo, pokrenuta je inicijativa, za rešavanje problema koji su u interesu građana ove mesne zajednice.


Pre pokretanja ove inicijative građani su svoje predloge i sugestije dostavljali Slobodanki Ramić, sekretaru MZ Bratstvo. O predlozima i sugestijama građana, članovi Saveta MZ Bratstvo su raspravljali na redovnim sastancima, a nakon toga usvojene zaključke su upućivali nadležnima na rešavanje.

– Jedan od krupnijih poslova koji je planiran da se uradi na području MZ Bratstvo, svakako je izgradnja dečjeg vrtića. Vrtić bi bio izgrađen u blizini pravoslavnog hrama Pokrov Presvete Bogorodice. kaže Vojislav Zubac, predsednik Saveta MZ Bratstvo.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Nakon prikupljanja svih dozvola, kao i neophodne dokumetacije, otpočela bi izgradnja vrtića, čime bi najvećim delom bio rešen problem jednog broja roditelja i dece sa područja ove, ali i drugih gradskih mesnih zajednica. Osim toga, planirano je i pretvaranje dela zgrade sadašnje MZ Bratstvo u vrtić, za smeštaj i oboravak predškolske dece.

– Tako bi najvećim delom rešili problem smeštaja i boravka dece u vrtićima. Kao i prethodnih godina, Mesna zajednica Bratstvo će na početku naredne školske godine učenicima prvog razreda, pokloniti školski pribor.

– U planu je da tokom ove godine asfaltiramo nekoliko ulica na teritorijiž MZ Bratstvo. Posao asfaltiranja ćemo realizovati u saradnji sa JP „Standard“. Pored toga očekujemo i nastavak poslova na uređenju atarskih puteva. Ovaj posao biće obavljen, nakon okončanja postupka javne nabavke od strane lokalne samouprave.

– Koristim ovu priliku da obavestim građane koji stanuju na području MZ Bratstvo, da kod sekretara Slobodanke Ramić, mogu podneti molbu za dobijanje sadnica, koje će im biti poklonjene. Svoje zahteve za dobijanje sadnica, zainteresovani mogu podneti kod sekretara do 10. marta – napominje Vojislav Zubac.

Kao i u ostalim mesnim zajednicama, i u MZ Bratstvo su usvojili nazive sedam ulica, koje do sada nisu imale svoje ime. Predlog imena, ulica je prosleđen lokalnoj samoupravi na razmatranje.

– U ovoj godini, biće obavljeno enterijerno uređenje zgrade MZ Bratstvo. Kada ovaj posao bude završen, onda će ga brojna udruženja kao i ne vladine organizacije moći koristiti za svoje aktivnosti. U dogovoru sa JKP „Komunalprojekt“, JP „Standard“ i USR „Tikvara“, pokušavamo i uspevamo da ostvarimo što bolju i efikasniju saradnju u cilju rešavanja različitih problema, smeća, javne rasvete…

– Pored toga, imamo dobru saradnju sa ostalim mesnim zajednicama na području naše opštine, a po potrebi zajednički rešavamo probleme koji su od interesa za život građane naših mesnih zajednica – ističe Vojislav Zubac.

Dečja igrališta na udaru vandala

Na području ove MZ izgrađena dečja igrališta i sportski tereni, stalno su na udaru vandala. Zato su često u takvom stanju da ne mogu služiti onima kojima su namenjena.

Iz MZ upućuju molbu građanima da ove objekte čuvaju, kako bi svi oni kojima su namenji mogla da ih koriste na pravi način.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here