Kulturne manifestacije ovog proleća

Kulturni centar Bačka Palanka

830

Kakvo nas kulturno proleće očekuje ove godine, čuli smo od Maje Kuljić, zadužene za odnose sa javnošću u Kulturnom centru.


– Nastavljamo sa svim našim delatnostima, filmsko-prikazivačkim, koncertnim, pozorišnim, izlagačko-izložbenim i organizacijom raznih manifestacija. Nažalost, zbog objektivnih razloga, još ne možemo krenuti sa muzejskom delatnošću, tako da ćemo i ove godine „Noć muzeja“ realizovati van zgrade Muzeja grada.

– U planu nam je otvaranje izložbe 4. marta Milijane Radovanović iz Vrbasa, koja je izabrana na konkursu da izlaže u našoj galeriji. Program nam je bogat u filmsko-prikazivačkoj delatnosti, dobijamo predloge od distributera, a ja sam zadužena za odabir programa i trudim se da to budu najnoviji „hitovi“ svetske i domaće kinematografije, koji se neretko emituju dan posle premijere u Srbiji.

– Ostvarujemo veoma dobru saradnju i sa „Mobil 3D sinema“ koji na svojoj opremi emituju filmove u tri dimenzije jednom do dva puta mesečno. Planiramo predstave za vikend, kada su ljudi i deca slobodni i mogu da dođu u bioskop, tako da uvek imamo projekcije za obe kategorije.

– U okviru dugogodišnje veoma dobre saradnje sa Francuskim filmskim institutom u Srbiji u proseku svaka tri meseca imamo ciklus kinematografije te zemlje. Za prvo tromesečje tekuće godine, 6, 7, 8. i 9. marta imaćemo ciklus francuske filmske komedije: „Javna ličnost“, „Pulen“, „Lepotica i lepotica“ i „Kao dečaci“, a ulaz na ove projekcije je besplatan.

– Književni klub „Dis“ 10. marta slavi 60. godina postojanja i organizuje na taj dan u sali bioskopa „Vojvodina“ tradicionalnu manifestaciju „Disov san“.

– Ovogodišnje „Pozorišno proleće“ kreće 15. marta, zbog radova predviđenih u aprilu u sali bioskopa. Predviđene su po četiri predstave za decu i odrasle u uobičajenim terminima četvrtkom i subotom, a za sada još nismo odredili repertoar.

– Poslednje dve godine organizijumo i festival dečijeg folklora i smotru recitatora i te dve manifestacije takođe nas očekuju nastupajućeg proleća.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here