Episkop mohački Isihije osveštao obnovljeni krst za Svetojovanovski hram u Despotovu

0
385

U pripremnu nedelju pred početak velikoga i časnoga posta – nedelju bludnog sina, 11/24. februara 2019. godine, u Despotovu, na dan svetog Vlasija i svetog velikomučenika Đorđa Kratovca, svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački gospodin Isihije, vikar Episkopa bačkog.


U toku svete Liturgije, Njegovo Preosveštenstvo, u svešteni đakonski čin, rukopoložio je veroučitelja Milorada Miškova iz Mošorina. U produžetku svete Liturgije izvršen je čin osvećenja novoobnovljenog časnog krsta za oltarsku apsidu hrama. Časni krst je po završetku Svete liturgije postavljen.

Episkopu Isihiju na svetoj Liturgiji je sasluživalo više sveštenika iz Eparhije bačke i dvojica đakona, a pevao je Crkveni hor „Sveti Jovan Krstitelj“ iz Bačke Palanke, kome je dirigovala profesor muzike Snežana Žujić. Veći broj dece i vernog naroda iz Despotova i okoline, pričestilo se svetim Tajnama.

Na kraju svete Liturgije, nadležni paroh, prezviter Nikola Temerinac, zahvalio se Episkopu Isihiju što je ponovo došao u parohiju despotovačku i blagoizvoleo osvetiti obnovljeni časni krst Svetojovanovskog hrama, koji će svojom silom čuvati i braniti sve žitelje Despotova, sa molbom da prenese pozdrave Njegovom Preosveštenstvu Gospodinu Irineju, sa osećanjem radosti, jer veliko delo učini nam Bog otaca naših.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here