Kako da se rešite masnih naslaga i celulita – jednostavno i brzo

1984

Da! U DermaCare je moguće da bezbolno oblikujete svoje telo bez napornih treninga!

Niste zadovoljni svojom linijom i imate na delovima tela tvrdokorne masnoće kojih se ne možete osloboditi ni vežbama, ni dijetama, a to su najčešće: stomak, kukovi, butine, zadnjica, unutrašnji deo kolena, nadlaktica… Postoji rešenje za vas!

Centar za negu lica i tela Derma Care osnovan je sa ciljem da se na jednom mestu možete posvetiti nezi i lepoti Vašeg lica i tela. Najsavršenije metode i najkvalitetnije linije kozmetičkih proizvoda koji se koriste u ovom salonu će Vam pomoći u tome da zablistate u punom sjaju.

Centar za negu lica i tela DermaCare je sertifikovani i licencirani studio za kavitaciju, vakuum masažu i mezoterapiju pomoću kojih možete da se oslobodite celulita i masnih naslaga.

[wonderplugin_slider id=97]

Kavitacija predstavlja poslednju tehnološku inovaciju u domenu estetike u tretiranju masnih naslaga i celulita.

-Ultrazvučna kavitacija talasima određene ferkvencije deluje isključivo na razgradnju masnih ćelija na potkožnom masnom tkivu, bez oštećenja okolnih struktura. Nakon zahvata površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Nakon razaranja masnih ćelija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoća koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoće „putuje“ kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću; u suprotnom, opet će se nagomilati na drugim delovima tela.

Kada su vidljivi rezultati?

Rezultati su vidljivi odmah po uradjenom tretmanu. Obavezno je merenje pre i posle tretmana, gde konstatujemo gubitak obima u proseku 2-4cm, u zavisnosti od tretirane regije. Nakon jednog tret.je 0,5-1 cm u obimu.

Ritam dolaženja
Tretmani se rade 2-3 nedeljno uz prateću limfnu drenažu. Broj tretmana se odredjuje individualno posle uradjene konsultacije i pregleda. U proseku potrebno je 6-10 tretmana po regiji.

Kome se preporučuje, a kome se ne preporučuje tretman kavitacije?
Kavitacija je idealna metoda za zdrave osobe oba pola, starosne dobi od 18-65 godina, koje ne mogu da se oslobode upornih masnih naslaga na odredjenim delovima tela, bez obzira na dijete i vežbe.
Ova metoda se ne radi u toku trudnoće, kao i u periodu laktacije, kod postojanja metala u telu, dijabetesa, epilepsije, ozbiljnih oboljenja jetre i bubrega, povišenog holesterola, tumora i sl. Takodje je vrlo bitno istaći da se kavitacija bori protiv lokalizovane masnoće, a ne generalnoj redukciji telesne težine.
Takodje, elektrostimulacija mišića je idealan prateći tretman jer postižemo mišićnu aktivnost ciljanih delova tela, gde se stvaraju specifične kontrakcije za različite rezultate kao što su: uklanjanje masnoće, mršavljenje, uklanjanje celulita, eliminaciju toksina, relaksaciju.
Centar za negu lica i tela DermaCare je sertifikovani i licencirani studio za kavitaciju, vakuum masažu i mezoterapiju pomoću kojih možete da se oslobodite celulita i masnih naslaga.

Brzo, bezbolno i efikasno se rešite celulita i masnih naslaga

Celulit je poremećaj koji zahvata kožu i masno tkivo,u toku koga dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i trajnih oštećenja vezivnog tkiva. Postoje vodeni, adipozni i fibrozni celulit.

[wonderplugin_slider id=101]

 

Pogledajte komplentnu ponudu tretmana u DermaCare salonu OVDE.

 

Ne brinite, koliko god da imate masnih naslaga na stomaku, rukama, butinama rešenja ipak ima – centar za negu lica i tela DermaCare nudi najefikasnije metode otklanjanja masnih naslaga i celulita brzo i bezbolno.

[wonderplugin_slider id=101]

VAKUUM MASAŽA
Šta je tačno vakuum masaža?

Za razliku od drugih vidova masiranja, ova ne podrazumeva pritisaknje celulita već na neki način njegovo izvlačanje na površinu.
Terapija celulita vakumom može se obavljati specijalnim aparatima u Derma Care salonu.
Pre svega, da vidimo čemu je poenta vakuumskog tretmana i zašto je delotvoran protiv celulita? Usled loše cirkulacije, dolazi do deformiteta u strukturi potkožnog vezivnog tkiva, a za to je krivac neaktivan stil života i previše sedenja (otuda najviše celulita na butinama i zadnjici). Drugi razlog za ovu deformaciju jeste ishrana i gomilanje masnih naslaga i toksina .Sve to zajedno izaziva bujanje vezivnog tkiva i deformacije u vidu celulita.

Celulit vodi do formacije adipocita i klastera. Najjednostavnije objašnjeno – to je grupa masnih ćelija koje su vezane zajedno. Dokle god se one drže zajedno, teško je eliminisati celulit. Vakum masaža celulita ima upravo tu ulogu – da razbije ove veze između masnih ćelija. One su tada spremne za izbacivanje iz tela. Zapravo, već samim njihovim smanjivanjem, koža će izgledati mnogo bolje.
Postoji još jedan argument u korist vakum masaže za celulit. Naime, fibroblasti u potkožnom sloju zaduženi su za produkciju kolagena i elastina. Ovakva stimulacija potkožnog tkiva i dubinska masaža dodatno podstiče i njihovu aktivnost. To ujedno znači jaču, zategnutu i toniranu kožu.

Kako deluje vacuum masaža?

Vakum usisava deo kože pod čašicom i izvlači one dublje slojeve masnoće i celulita na površinu kože. U isto vreme, tu se povećava i aktivnost kapilara odnosono poboljšava prokrvljenost i površinska cirkulacija.

Već smo rekli da je celulit često problem zastoja cirkulacije ( kako krvi, tako i limfe) . Usled toga, koža na površini ne prima dovoljno hranjivih materija i postaje manje elastična. Isto tako, limfni sistem ne ostranjuje na najbolji način toksine i otpad koji su se zadržali u telu. Uloga vakum masaže za celulit postaje jasna – ona podstiče rad limfnog sistema i vertikalnu cirkulaciju i to dovodi do bolje prokrvljenosti ovih delova tela. Vezivno tkivo tada postaje elastičnije, koža tonirana i zategnutija. Adipociti i klasteri se oštećuju, raspadaju i njihova eliminacija postaje konačno izvodljiva!

Kako se izvodi vakuum masaža?

Najbolje je da se masaža vakum čašicama radi na mokroj koži. Zato se prvo nanosi neko ulje za masažu ili sapun. Idealno je ako imate gel protiv celulita koji je bogat sastojcima koji posepešuju lipolizu jer tako radite duplo dobro.
Nakon nanošenja podloge, krećete sa „vakumiranjem“. Čašice su uglavnom dizajnirane tako da odmah kad se naslone na kožu odrade svoj posao i povuku deo kože koji je pod njima. S obzirom da je koža namazana, masažer će glatko kliziti po njoj bez odvajanja sa kože, uvlačeći stalno deo kože koji je pod otvorom – otprilike slično kao kad usisvač vučete po površini koju čistite.
Na ovaj način razbijaju se deformisane ćelije vezivnog tkiva, masne naslage se izvlače na površinu, poboljšava se cirkulacija radi se razgradnja masnih naslaga – proces lipolize. Ovaj tretman možete uraditi u Centru za negu lica i tela DermaCare.

Drugi način eliminacije celulita koji se koristi u salonu DermaCare je MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je neinvazivna medicinska metoda aplikovanja posebno napravljenih koktelavitamina, minerala, aminokiselina i drugih supstanci u kožu.
Mezoterapija se kao specijalizacija izučava više od tri decenije na univezitetima u Francuskoj. Tretman celulita obuhvata koktel supstanci koji razgrađuju masti, poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe i regenerišu vezivno tkivo.
Dobri mezoterapijski kokteli sadrže supstance koje stimulišu izbacivanje viška tečnosti iz regije sa celulitom.
Mezoterapija povećava propusnost ćelija, koje su pogođene lošom lokalnom cirkulacijom, i time omogućava usvajanje materija iz koktela.
Ubodi iglicama su takođe korisni jer se na taj način stimuliše proizvodnja kolagena, koji daje čvrstinu koži.

Procedura i efekat
Tankim, elastičnim iglicama se unosi koktel u različite dubine kože, u zavisnosti od izraženosti probelema i tipa kože.
Mezoterapija celulita, u zavisnosti od regije traje od petnaestak minuta do sat vremena, nakon čega pacijent može da se vrati svojim uobičajenim obavezama. Sama procedura može biti malo bolna, ali je moguće koristiti anestetik u obliku kreme kod pacijenata koji su vrlo osetljivi.

Mezoterapija celulita nema zabeležene komplikacije. Lekar specijaista će proceniti za svakog pacijenta koji će broj tretmana biti potreban da bi se dobio željeni izgled.
Efekat će biti vidljiv već nakon dva-tri tretmana. Optimalan broj tretmana je uglavnom šest do osam, nakon kojih koža deluje čvršće, jedrije, a dolazi i do smanjenja regije u obimu.
Poželjno je postignuti efekat održavati jednom mezoterapijom mesečno narednih nekoliko meseci. Da bi se postignuti efekat održao potrebno je da osoba izmeni način ishrane, unosi dovoljnu količinu vode i uvede fizičku aktivnost.

Mezoterapija celulita u DermaCare
DermaCare vam pruža stručnu pomoć u borbi sa celulitom kroz edukaciju i mezoterapiju koju sprovode posebno edukovani lekar dr Novaković M. koji će proceniti opšte stanje organizma, zatim stanje kože, stepen razvoja celulita i preporučiti odgovarajuću terapiju.

Pogledajte komplentnu ponudu tretmana u DermaCare salonu OVDE.

DermaCare – Radno vreme:

Radnim danima: od 08-13 časova, od 16-20 časova

Subotom: od 08-14 časova

Kontakt telefon: 0641294532

Veselina Masleše 21/2, Bačka Palanka

Zapratite Derma Care na facebooku i instagramu.

Pogledaj na MAPI

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here