Glas građana: Posle ove „Odiseje“ i najzdraviji čovek bi oboleo

637

Prema poslednjim izveštajima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, za oko 85.000 osoba se sumnja da su obolele od virusa gripa. Grip je u Srbiji odneo i nekoliko života, a i škole su morale na prinudni raspust.

Našoj redakciji je bio interesantan jedan komentar na socijalnim mrežama građanina Bačke Palanke koji je govori kakvu je „Odiseju“ proživeo u svom putu ka ozdravljenju. Prenosimo komentar u celosti.


Za vikend sam „zaradio“ grip. Temperatura, groznica, slabost, bolovi kojekuda, i… sve što uz grip već ide.

Juče prepodne odem do Doma zdravlja na pregled. Sestra me samo pogleda i kaže: „U prvoj smeni vas niko neće primiti na pregled zbog gripa, gužva je. Dođite u 13h.“

U 13h dođem, druga sestra me samo pogleda i kaže: „Gužva je, dođite u drugu ambulantu (sasvim drugi deo grada) u 17h“. Odem tamo i čekam na pregled dva sata… Zakažu mi vađenje krvi danas u 7h.

Došao sam, oko 200 ljudi čeka na red, polovina kašlje i kuka. Čekaću satima.

Onda oko podne treba da preuzmem rezultate pa opet u 17h da idem na pregled da ih lekar pregleda.

Kakav je uopšte smisao bolovanja kada vas kad ste najbolesniji i najslabiji i kad vam je najvažnija izolacija i mirovanje nateraju da satima u dva dana šest puta odlazite na višesatne boravke među bolesne ljude? Podrazumevaju se problemi sa parkingom i dosta šetnje.

Posle ove „Odiseje“ i najzdraviji čovek bi oboleo.


Kakva su vaša iskustva o zdravstvenom sistemu?

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here