Konobarica pronašla torbicu sa 30.000 evra i vratila je vlasniku

1367

Dvadesetčetvorodišnja konobarica kafe bara „Momento“ u Apatinu A. R, pronašla je torbicu sa 30.000 evra i vratila je vlasniku, koji je krenuo u kupovinu stana u Sombor, a u ovaj kafić je zastao da bi se osvežio.


Kako prenosi Radio Dunav, gost se u lokalu pojavio u ranim poslepodnevnim satima, popio piće i ubrzo nakon toga izašao. „Na njegovom mestu je ostala crna torbica, koju sam uredno odložila u šank, pretpostavljajući da će se vratiti“, kaže konobarica, koja je insistirala da se ne objavljuje njeno ime, ni fotografija.

Događaju svedoči kolega Nemanja Oreščanin, koji je došao na predaju smene u momentu kada je stigao gost.

[wonderplugin_slider id=22]

 

„Nedugo nakon što je koleginica pronašla torbicu, zabrinuti vlasnik se pojavio na vratima lokala. Ona mu je predala torbicu, rekavši da je bila na sigurnom i da ju niko nije dirao. Usledilo je prebrojavanje, a uplašeni vlasnik je veoma brzo utvrdio da su sve pare, tačnije 30.000 evra na broju, pa je ponudio i nagradu.

On je objasnio da je novcem planirao kupovinu stana u Somboru kao i to da živi u Hrvatskoj. Naša koleginica se zahvalila na ponudi, rekavši da je i ona doživela situaciju u kojoj joj je vredna stvar bila vraćena, kao i to da je njena dužnost i obaveza da pronađene stvari uredno ostavi i sačeka da vlasnici dođu po njih“, objašnjava konobar.

Ipak, zahvalni gost je uz insistiranje ostavio hiljadu dinara, želeći da se na bilo koji način zahvali, svedoči kolega.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here