Suđenje za pokušaj ubistva: Ne seća se da je ubo sestru šrafcigerom

2310

NOVI SAD: Suđenje Žarku Šušiloviću (29) iz Bačke Palanke, okrivljenom da je lane prebio i izbo na ulici u tom mestu rođenu sestru D. Š. (21), i tako pokušao da je ubije, počelo je juče u novosadskom Višem sudu.

On je izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali je kazao da ne zna da je ijednom ubo sestru. Po njegovim rečima, sve je počelo u novembru prethodne godine kad je sestra s njegovom ženom i detetom, nakon zabrane roditeljskog staranja i prilaska, odnosno svađa, otišla iz kuće da žive zajedno u podstanarskom stanu.

– Možda je pala na šrafciger, koji sam imao kod sebe tom prilikom – kazao je juče optuženi Šušilović pred većem kojem predsedava sudija Slobodanka Gutović. – Ta alatka, ukupne dužine oko 16 centimetra, u jednom trenutku mi je ispala iz yepa radnih pantalona i ja sam je mahinalno podigao. Prethodno sam se vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Zakačio sam se oko para s ocem, koji je pozvao policiju, pa sam seo na bicikl da se provetrim, ne sačekavši patrolu. Naišao sam ubrzo na ženu, s kojom sam bio u brakorazvodnom postupku, s našim sinom. Ja sestri, koja je naišla u tom trenutku, vraćajući se s posla, nijednom nisam rekao tom prilikom da ću je ubiti, niti sam joj prethodno pretio. Inače, trotoar je bio neravan, pored je bilo neko šiblje, pa se možda tako povredila, ali ja posle svega na njoj nisam video krv, a i bio je mrak. Ja je jesam udario rukom, ona je mlatarala rukama i pri tome smo se grebali.

Okrivljeni je opisao šta je prethodilo događaju posle kojeg se našao iza brave u pritvoru zatvora na Klisi. Naveo je da su i on i njegova supruga, s kojom se u međuvremenu razveo, bili u vezama iz kojih imaju po jedno dete, ali zatim u braku i zajedničko.

– Smatram da bi se odnosi između supruge i mene sredili da sestra nije otiša s njima da stanuje, posle naših nesuglasica. Imam utisak da je ona doprinela rasturanju mog braka. Ona je trebalo da, kao devojka, vodi svoj život, a ne da stanuje s mojom ženom i našim detetom u fazi razvoda – ocenio je juče okrivljeni iznoseći odbranu.

Bivša supruga: Udario ju je

Sada razvedena supruga optuženog M. Š. juče je rekla da nije videla da ga je sestra u spornoj prilici ijednom udarila.

– Kad je krenuo da vadi nešto iz yepa, otišla sam po pomoć – svedočila je juče bivša supruga okrivljenog. – On ju je udario, pala je, izvadio je šrafciger. Otišla sam tada da zovem pomoć, dok je bila na zemlji. Dete je bilo sa mnom i vrištalo.

On je naveo da se tog dana, polovinom jule predveče, normalno pričao sa suprugom kad je njegova sestra izašla i autobusa i prišla im.

– Rekao sam joj da hoću da popričam s njom, s obzirom na to da smo imali poremećene odnose, a ona mi je odgovorila da nemamo o čemu da pričamo i da će zvati policiju, mada mi nije bilo jasno zbog čega. Udario sam je pesnicom jer je ona krenula na mene. Mahala je rukama, ali da sam hteo da ubijem i da sam imao umišljaj, ja sam imao priliku da to učinim. Ona je u jednom trenutku pala, a ubrzo zatim naslonila se na drvo, držeći se za ruku. Supruga je to videla, otišla u komšijsko dvorište da traži pomoć, a onda se pojavio mladić s letvom u rukama, i njega sam mogao ubiti da sam imao takve namere – izjavio je juče optuženi Žarko Šušilović.

Predsedavajuća veću je ponudila optuženom da postavi svedokinji pitanje, ali on to nije učinio.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 8. april, a na njega su pozvani sudski veštaci medicinske struke, stručni savetnik i jedan svedok.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here