Realna domaća publika zasluženo izviždala fudbalere Bačke

629

BAČKA PALANKA: U okviru 26. kola Super lige Srbije na stadionu Slavko Maletin Vava domaća Bačka je ugostila šabačku Mačvu.

Domaćini su od ovog duela mnogo očekivali jer su im bodovi neophodni u borbi za opstanak. Međutim očekivanja su jedno, a stvarnost sasvim drugo.

OFK Bačka – FK Mačva 0:1 (0:1)

Gosti su poveli golom Nenada Gavrića u 7. minutu iz jedanesterca. Prethodio je apsolutno nepotreban grub start Srđana Grabeža u šesnestercu Bačke. Za goste je bilo pre utakmice poznato da teško postižu golove jer ga nisu postigli u čak prethodnih 5 superligaških mečeva, pa se Grabežov poklon-start može okarakterisati, najblaže rečeno, nepromišljen.

Naivno primljeni golovi se dešavaju, pa se i zaborave kad ekipa srčano odgovori. Međutim to nije bio slučaj večeras u Bačkoj Palanci.

Domaćini nisu imali odgovor na presing napadača Mačve na poslednju liniju odbrane. Radi se o osnovnim taktičkim elementima igre jer su u tim situacijama Makarić i društvo iz srednje linije kampovali visoko pred golom Mačve, umesto da se spuste bliže poslednjoj liniji i učestvuju u igri, a ostave prazan prostor na polovini gostiju za eventualne brze napade. Lopta je išla u nazad i tako je protekao ostatak vremena u prvom poluvremenu.

A nastavak? Da nije bilo žalosno, bilo bi smešno. Iako je u svojim odlukama sudija Novica Andelovski bio naklonjen domaćinima i prelako kartonirao igrače Mačve, pa tako zbog dva žuta kartona poslao u svlačionicu prvo Obrovca u 62. minutu, a zatim i Tošića u 80 minutu, Bačka to nije znala da iskoristi.

Nekreativna igra kompletne ekipe, nelogično dizanje lopte u šesnesterac visoke i stamene odbrane Mačve je doneo totalni debakl Bačke.

Publika je pre vremena napuštala stadion, a sa tribina se čuo zasluženi zvižduk namenjen domaćinu. Sve u svemu, od Bačke se ništa dobro se nije videlo na Vavi. Treba čestitati gostima na zasluženoj pobedi.

A što se Bačke tiče … Ukoliko žele da izbore opstanak neophodne su velike promene.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here