Mini basket ekipa Feniksa osvetlala obraz starijih selekcija

0
187

Minulog vikenda su sve selekcije KK „Feniks“ odigrale takmičarske utakmice.


Juniori KK „Feniks“ su dočekali ekipu KK „NS Basket“. Od samog početka ovog meča ekipe su se smenjivale u vodstu. Ni jedna ekipa nije uspevala da napravi razliku pa je prvi deo završen sa minimalmom prednošću domaćina od 21:19. I u drugom periodu se nastavilo u istom ritmu sve do dva minuta pred kraj ovog perioda kada pri rezultatu 28:28 gosti prave seriju od jedanest nula i na poluvreme odlaze sa prednošću od 28:39.

U nastavku ovog meča igrači Feniksa uspevaju da isprave greške i da uhvate priključak, pa posle ovog perioda gosti vode sa 50:54. Ali ovakva igra je trajala samo ovaj period, u poslednjem delu su gosti zagospodarili terenom i ponovo povećali razliku i pobeđuju sa konačnih 61:77.


Kadeti su gostovali u Novom Sadu ekipi KK „Sloboda Neos“. Igrači Feniksa su počeli utakmicu odličnom igrom u odbrani ali veoma lošom u napadu. Posle sedam minuta rezulzat je bio 5:2 za Feniks. Tu se i stalo sa igrom Feniksa koji do kraja ovog dela postiže samo dva poena i gube ovaj period sa 17:7. U nastavku ovog meča su domaćini pokušavali da stvore ubedljiviju razliku ali su i igrači Feniksa za nijansu popravili igru u napadu pa razlika nije punio narasla u korist domaćina. Na poluvremenu domaćini vode sa 33:20.

U drugom poluvremenu ipak razlika se uvećava na +20 za domaćina. Tek tad posle tajmauta Feniks počinje da igra precizije u napadu. Uspevaju da smanje razliku na šest poena i da imaju dva napada u samom finišu. Svoju šansu nisu iskoristiki i domaćin privodi utakmicu kraju pobedivši sa 62:53.


Mini basket ekipa je igrala u Novom Sadu proti ekipe KK „Defence“. Posle poraza u predhodnom kolu za ovu ekipu je bio imperativ da pobede, kako bi ostali u trci za prvo mesto. Od početka su istrpili pritisak i sigurnom igrom pokazali protivniku da su odlučni da pobede u ovom meču. Prvi period je završen vodstvom Feniksa od 9:5. U drugom periodu su zaigrali još bolje i sigurnije pa su prednost samo uvećali na 20:9. U nastavku meča su igrači Feniksa, iako veoma mladi, iskusno iskontrolisali protivnika ne dozvolivši mu da pripreti ni jednog trenutka i sasvim zasluženo pobeđuju sa 37:24.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here