Sara Radak u dublu osvojila bronzu

Na prvenstvu Srbije za kadetkinje i kadete u stonom tenisu

679

Bečej je bio domaćin državnog prvenstva u stonom tenisu za kadetkinje i kadete.


Na ovom takmičenju nastupili su i stonoteniseri STK „Čelarevo“ – Sara Radak, Dunja Vucelja, Tamara Fabri i Strahinja Fabri. Veliki uspeh osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje ostvarila je Sara Radak u dublu.

Sara je u igri parova nastupila sa Jovanom Antić. Njih dve su u borbi za ulazak u finale izgubile od para Gvozdenović – Turkoane.

– Sara je nastupila u konkurenciji stonoteniserki od kojih je dve godine mlađa. Ona je još uvek mlađa kadetkinja, a igrala je sa kadetkinjama. Međutim, ni to joj nije smetalo da osvoji medalju. Malo je nedostajalo da odličje bude većeg sjaja od bronze. Priliku da popravi ovaj rezultat Sara će imati na prvenstvu Srbije za mlađe kadetkinje koje će krajem ovog meseca biti odigrano u Novom Sadu, kaže Nada Banjac, trener STK „Čelarevo“.

Kadet iz Čelareva Strahinja Fabri na žalost nije mogao da nastupi u dublu gde je bio jedan od favorita za najviši plasman. Razlog je bio, što njegov kolega iz dubla Mateja Šujica iz Kragujevca nije došao u Bečej zbog bolesti, pa je izostao njihov zajednički nastup na ovom takmičenju.

U singlu Strahinja je bio prvi u grupi, prošao je i prvo kolo, ali se zaustavio u šesnaestini finala. Iako su dobro odigrale svoje mečeve, Tamara Fabri i Dunja Vucelja su se zaustavile u takmičenju po grupama. Čelarevčanin Nemanja Đilas, koji trenutno nastupa za „Banat“ iz Zrenjanina, iako je junior na stupio je proteklog vuikenda u Zrenjaninu gde je sa svojim klupskim drugom Dimitrijem Levajcem osvojio bronzu. Đilas je trenutno drugi junior Srbije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here