Panoniju samo set deli do finalnog turnira Pionirkog prvenstva Vojvodine

611

NOVI SAD: Odbojkašice Panonije su sinoć (13.03.), u Novom Sadu, odigrale 1. utakmicu četvrtfinala Pionirskog prvenstva Vojvodine protiv domaće ekipe Dunav Volley-a i tom prilikom zabeležile maksimalnu pobedu od 3:0 (22:25;20:25;23:25).

Iako rezultat govori o ubedljivoj pobedi Panonije, ekipa koju trenira proslavljeni reprezentativac Veljko Petković pružila je jak otpor Bačkopalančankama.

U prvom setu Dunav Voley je krenuo sa dobrom igrom i vodstvom do 10. poena. Tada su pionirke Panonije sustigle i prestigle domaće pionirke, tako da su zasluženo povele sa 1:0. Drugi set su palančanke krenule silovito i vodile čak 13:3. Usledio je obrt i neizvesnost do samog kraja seta. Ipak, Panonija je povela sa 2:0.

U trećem delu igre „drama“ je trajala do samog kraja. Kada je izgledalo da će Dunav smanjiti vodstvo Panonije na servis je stigla odbojkašica Panonije Ivana Budisavljević i totalno poremetila prijem i igru novosađanki za konačnih

Dunav Voley-Panonija 0:3

„Čestitatam mojim odbojkašicama na veoma važnoj i maximalnoj pobedi, ali ne i na igri, koja je bila prilično bleda. Dunav Volley je imao odličnu taktiku. zatvorili su našeg korektora Jovanu Zelenović, napali nas sa servisom i malo je falilo da bude iznenađenja. Imali smo dobar servis, blok, kao i raspolozenu Milicu Novaković i Anju Mandiċ na smeču, uz odličnu tehničarku Nevenu Kolbas.“ – nakon meča je izjavio trener Panonije, Stevan Nikolajević.

Sastav pionirki Panonije: Kolbas, Zelenović, Novaković, Mandić, Štrbac, Budisaljević,Vasić, Ivanović, Đukić, Bugarčić, Badanjac, Đurković.

Revanš meč sa ekipom Dunav Volley-a na programu je u nedelju (17.03.) od 16h, na SRC „Tikvara“, kada će mladim odbojkašicama Panonije biti dovoljno da osvoje jedan set kako bi se plasirale na finalni turnir Pionirskog prvenstva Vojvodine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here