Kapitalni objekti u Palanci i selima: Despotovu sportska hala

1129

BAČKA PALANKA: Kada je sredinom februara predsednik bačkopalanačke opštine Branislav Šušnica potpisao dva ugovora o prenosu sredstava po javnom konkursu, vredna 190 miliona dinara, koje je obezbedila Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, najviše su se u ovoj opštini obradovali meštani Despotova i Obrovca.


Reč je, prvo, o sufinansiranju u oblasti sporta, odnosno prenosu 116 miliona dinara lokalnoj samoupravi za projekat izgradnje sportske hale u Despotovu. Drugi ugovor se odnosi na oblast vodosnabdevanja i zaštite voda, a preneta sredstva opštini u iznosu od 74 miliona dinara služiće za finansiranje projekta „Izgradnja fekalne kanalizacije sa crpnim stanicama u naselju Obrovac”.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Za ovu godinu se može reći da će biti godina investicija kako u Bačkoj Palanci, centru opštine, tako i u selima ove lokalne samouprave. Naime, prošle godine Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine usmerila je skoro 40 miliona dinara u završetak izgradnje prve faze kompleksa otvorenih bazena u priobalju Bačke Palnke. Deo posla je završen, a konačni završetak otvorenog limpijskog bazena najavljen je do početka sezone kupanja, odnosno do leta ove godine.

Glavna ulica u Obrovcu

Pored ove investicije, uz podršku Ministarstva kulture od oko 35 miliona dinara, privodi se kraju rekonstrukcija zgrade ovdašnjeg Muzeja, odnosno najstarijeg zdanja u centru varoši koje je ovde poznatije kao zgrada prve Građanske škole. U ovoj investiciji značajnim sredstva učestvovala je i lokalna samouprava, a ove godine planirana je u opštinskom buyetu nova suma za parterno uređenje ovog objekta sa dvorištem. Otvaranje prelepog zdanja muzeja očekuje se sigurno tokom ove godine.

Pored ovih investicija značajna sredstva u budžetu planirana su za vodosnabdevanje, putnu privredu, ali i druge oblasti. Posebno je interesantno da se značajna sredstva očekuju od viših novoa vlasti, a nadležni su saopštili da će ove godine najveća investicija biti rekonstrukcija centralne zgrade ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović”. Naime, kako „Dnevnik” saznaje, reč je o kompletnoj obnovi postojećeg zdanja, ali i dogradnji drugog sprata, pa se procenjuje da će ove i iduće godine za taj posao biti neophodno oko 500 miliona dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here