U Subotici zaplenjena najveća količina droge u protekloj deceniji

0
919

Oko 1, 1 tone marihuane zaplenjeno je juče kod Subotice u kamionima koji su bili na putu za Tursku, saznaje „Blic“. Ovo je najveća zaplena droge u proteklih 10 godina.


Droga je, kako saznajemo, bila upakovana u 25 velike putne torbe, u 704 paketa, a njena tržišna vrednost na veliko procenjuje se na oko osam miliona evra.

Dva kamiona su presretnuta kod Gradine, pre graničnog prelaza, a akciju su izveli Tužilaštvo za organizovani kriminal, BIA i SPBOK, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Subotici.

 

„Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora“, navodi se u saopštenju Uprave carina i dodaje da im to nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice.

Tom prilikom carinici su uočili da su one pregrađene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane.

Kontrola je potom nastavljena po nalogu Višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi terminal Gradina, od strane pripadnika SBPOK-a iz Beograda i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

Pretresi u vezi sa ovom akcijom i dalje traju, a istraga je u toku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here