Pokrajinska vlada dodelila 175 miliona porodicama s troje i četvoro dece

0
1616

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku o dodeli u ovoj godini 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, preneo je Biro za odnose s javnošću vojvođanske vlade.


„Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku Vojvodine, i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine pa do dana raspisivanja konkursa rodi treće ili četvrto dete.

 

„Prošle godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapredjenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši probleme stanovanja“, piše u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here