Vinske i biciklističke ture mame znatiželjnike

2
722

BAČKA PALANKA: Turistička organizacija opštine Bačka Palanka puno čini na promociji turističkih potencijala ovog dela bačkog dela priobalja Dunava, a to se najviše zapaža na brojnim sjamaskim manifestacija gde su prisutni ovdašnji turistički poslenici.


Tako je bilo i krajem februara na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

– Najviše pažnje privuklo je “Putovanje u prirodu” koje afirmiše Specijalni rezervat prirode “Bagremara” kao učionicu na otvorenom, kao jedino mesto u našoj zemlji gde raste retka, zaštićena vrsta kukurajak – kaže, između ostalog, Milica Stoisavljević, direktorka Turističke organizacije. – Ovaj rezervat, a prostire se na nekoliko stotina hektara i predstavlja bagremovu šumu na samoj ivici varoši, namenjen je isključivo za naučno-istraživački rad i eko-turizam.

 

Pažnju posetilaca, kažu u TOO, privukao je i promotivni materijal “Vikend selo Neštin” koji nudi: vikend za bicikliste, vikend za ljubitelje ribolova, gastro vikend, piknik pored reke, kao i vikend za turistički obilazak, posetu Sremskoj kući iz 18. veka. Tu su i dve zanimljive manifestacije – “Sveti Trivun” i “Dan sremuša”, a biće održan 6. aprila u Neštinu i Viziću.

Da brodovi pristaju i uz palanačku obalu

Aleksandar Borković, zamenik predsednika bačkopalanačke opštine ističe da lokalna samouprava čini puno kako bi ovaj kraj postao još atraktivnija turistička destinacija. – Okosnica master plana za razvoj turizma su Dunav, Fruška gora i Karađorđevo – ističe Borković. – Te destinacije čine Bačku Palankom atraktivnijom od nekih drugih destinacija i opština. Godišnje Dunavom prođe oko 1.000 turističkih brodova, a planiramo da napravimo pristan kako bi ti turisti mogli da posete bačku, ali i sremsku obalu, jer naša opština se prostire sa obe strane Dunava.

– Manifestacija obuhvata celodnevne aktivnosti, jer nakon zajedničkog doručka predviđen je i obilazak znamenitosti Neština – dodaje Stoisavljević. – Predviđena je poseta vinarijama i degustacija vina i rakija, pa pešačko-biciklistička tura, poseta manastiru Đipša, dolazak u “Baštu sremuša”. Sledi ručak, a potom edukacija i zabavni program. Za učesnike ove manifestacije bezbeđen je prevoz od TOO Bačka Palanka i nazad. Na sajmu u Beogradu predstavili su se i naši proizvođači vina, rakija, sireva, meda, lešnika, a promovisala se i pivara “Karlsberg” u Čelarevu. Međutim, ceo naš štand bio je brendiran u znaku Karađorđeva, poznate ergele, prikazane su slike, pehari, medalje iz Muzeja konjarstva.

2 KOMENTARA

  1. Puste price,dok god je ova postava nista od toga.Pre 10 god je uradjen projekt i maketa sportskog centra sa bazenom na Tikvari pa nista do sada.Na samoj obali 2 objekta bila su nova tada sada se obrusavaju posto je neko rekao da su bespravna pa je do dana danasnjeg bolja slika da se obrusavaju i prave ruglo na samoj obali Tikvare pore restorana Carda nego da se nekome da ko bi to uradio da brodovi turisticki imaju sta da vide ,a ne samo ruglo Srbije,a na drugoj strani Ilok lep i sredjen.Verovatno nas gradonacelnik nema koristi jos od toga pa ceka neke bolje dane kao i mnogo stvari u B.Palanci koje on ne vidi ili ga ne interesuje posto i ne zivi u B.Palanci.Cuo sam da komunalno ima preko 200 ljudi,otidjite u centar pa vidite lisce jos od prosle godine neocisceno,travnjaci ugazeni ili po njima bespravno prodaju kojesta neki i ako imaju pijacni prostor ali to izgleda nikoga ne interesuje,a po najmanje gradonacelnika .Mozda jednom bude bolje ali cisto sumnjam sa takvim ljudima kojima je to sve normaljno i koje bas briga za sopstveni grad.

  2. Treba se prvo dobro napiti vina pa sesti na bicikl i obići ove puste palanačke turističke „atrakcije“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here