Renoviranje zgrade dečjeg vrtića „Maslačak“

Mesna zajednica Centar

1214

Već godinama dečji vrtić „Maslačak“ koji se nalazi na uglu Ulica Cara Lazara i Šafarikove, vapi za rekonstrukcijom.


Naime, zbog lošeg odvoda atmosferske kanalizacije, došlo je do pucanja zidova, pa je samim tim ugrožena bezbednost pre svega dece koja se u njemu nalaze.

Upravo iz tog razloga, odgovorni su odlučili da njegovo renoviranje počne ovog vikenda.

– Pod uslovom da sve bude teklo kako je planirano, poslovi na renoviranju vrtića biće završeni do 1. maja ove godine. U zgradi u kojoj je smešten dečji vrtić, nalaze se i prostorije MZ „Centar“, a određeni građevinski radovi na ovoj zgradi obavljeni su protekle godine. U ovom trenutku nije samo ugrožena bezbednost dece koja pohađaju vrtić, već i građana koji prolaze pored zgrade ili u nju ulaze. Upravo to je razlog što smo se odlučuili da čim pre počnemo njenu rekonstrukciju – kaže Miroslav Ivanović, predsednik Saveta MZ Centar.

Osim ovog posla koji je zaista hitan, u MZ Centar ističu da pripremni poslovi za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Sveti Sava“ idu u dobrom pravcu.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Za ovaj izuzetno značajan objekat za nastavnike i učenike ove škole, pre svega, dobili smo saglasnost Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka. Predstoji posao koji će uraditi Direkcija za izgradnju opštine Bačka Palanka, a koji su vezani za izradu projektne dokumentacije. Pod uslovom da sve bude išlo po planu, potrebna dokumentacija bi trebala biti gotova do kraja ove godie, nakon čega će uslediti aplicitranje za dodelu sredstava za njenu izgradnju. Apliciraće se kod Pokrajine i Republike Srbije. Najvažnije je svakako da smo u ovom poslu krenuli sa mrtve tačke – ističe Ivanović.

O poslovima koji bi na području ove mesne zajednice trebali da počnu Ivanović kaže: – Urađena je dokumenatcij za rekonstrukciju Ulice Kralja Petra Prvog, od Ulice Žarka Zrenjanina do Šafarikove. Radi se o užem centru grada. Projektna dokumentacija za ovaj posao takođe je urađena, tako da se te strane ne postoje prepreke da radovi počnu. Novčana sredstva su i ovde limituirajući faktor, tako da će radovi početi čimona budu obezbeđena.

– Sportski teren koji se nalazi u Ulici Žarka Zrenjanina u blizini Limarije „Jedinstvo –Sebastijan“, takođe bi u narednom periodu trebao biti uređen. -Inicijativu za njegovo sređivanje pokrenuo je OO SNS. Uređenje terena biće obavljeno kroz radne akcije, koje će biti organizovane. Naime, radnim akcijama biće pokošena trava, sređena ograda, postavljene mreže na golovima, a neće izostati ni popravka koševa i čišćenje terena od različitih vrsta otpadaka – napominje Ivanović.

Problem košenja trave ispred kuća gde niko ne stanuje, ili stanuje ali nije u mogućnosti da to obavi, prisutan je i na području ove mesne zajednice.

– Obavili smo razgovor sa Branislavom Šušnicom predsednikom opštine. Na tom sastanku je dogovoreno da travu ispred kuće gde niko ne stanuje, ili stanuje a nije u mogućnosti da to uradi, kosi „Komunalprojekt“. U ovom poslu obavešten je i inspektor Radović, tako da ćemo u njegovu realizaciju krenuti, čim se za to ukaže potreba – jasan je Ivanović.

Na području MZ Centar u toku je korektivno orezivanje parkovskih stabala. Stabla se uglavnom nalaze u Bloku Partizan, a njihovo orezivanje obavlja „Čegar elektro“, a iznošenje orezanih grana obavlja „Komunalprojekt“. Pore ovog orezivanja, na području ove mesne zajednice planirano je i korektivno orezivanje stabala platana koji se nalaze na Obrovačkom putu i u Ulici Branka Bajića.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here