Roditelji napravili raj za decu u vrtiću „Maslačak“

Dvorište vrtića "Maslačak" u Bačkoj Palanci bilo je nebezbedno, puno šuta i pred rušenjem. A onda su došli roditelji, ljudi velikog srca i zajedno sa zaposlenima u PU "Mladost" spasili jedan maslačak, jedan čitav univerzum

4727

BAČKA PALANKA: U periodu od maja 2018. do danas, roditelji dece vrtića „Maslačak“, su uz osoblje vrtića i zaposlene u PU „Mladost“ organizovali niz volonterskih akcija, na obezbeđivanju i uređenju dvorišta vrtića.


Priču o ovom podvigu na svom Fejsbuk profilu podelio je naš sugrađanin Radoslav Karanović:

Ovo nije obična priča o džinovima. Džinovi u ovoj priči nisu mnogo veliki, osim po karakteru, srcu i velikodušnosti. Ovi džinovi ne ruše i ne kvare, već stvaraju i grade. Nisu sebični, već ono što imaju dele i daju onima kojima je najpotrebnije. Naročitu pažnju, obratili su malom maslačku i njegovim još manjim stanovnicima.

Kako je izgledalo pre

Maslačak je bio mikroksomos malim ljudima, malim samo po izgledu, ali po mašti, srcu i pameti, većim i od džinova. Maslačke lako oduva vetar, tako je mogao i ovaj. Padalo je, rušilo se i kidalo. Stanovnici su zvali u pomoć, jer je njihov poligon mašte bio u opasnosti. Odazvali su se džinovi.

Dali su svoje vreme, znanje, snagu i srčanost na raspolaganje malim stanovnicima. Slušajući njihovu maštu, spasili su maslačak i jedan čitav univerzum sadašnjih i budućih malih ljudi.

Carske sluge se nisu odazvale pozivu u pomoć. Bile su zauzete hvaljenjem carevog novog ruha. U stvari, car je go, ali oni moraju da nastave sa hvaljenjem, ali to je već neka druga priča…

U periodu od maja 2018. do danas, roditelji dece vrtića „Maslačak“ (ugao Žarka Zrenjanina i Šafarikove), su uz osoblje vrtića i zaposlene u PU „Mladost“ organizovali niz volonterskih akcija, na obezbeđivanju i uređenju dvorišta vrtića. Dvorište kroz koje su prošle i prolaze generacije dece, bilo je nebezbedno, zahvaljujući ljudskom nemaru, nerazumevanju i ignorisanju. Uprkos molbama vlasniku objekta koji se urušava na dvorište vrtića, prijavama nadležnoj inspekciji, nisu preduzete adekvatne mere kako bi se problem otklonio.

Radovi u toku

Odgovor je uskoro usledio u vidu konkretnih akcija: uklanjanje šuta i smeća, orezivanje i uređenje zelenila, demontaža objekata sklonim padu i izrada kućice za igru (reciklaža), izrada igračaka – automobila, aviona, poligona, od starih guma, paleta i sl, izrada klupica i stolica za boravak i odmor u dvorištu i sl. Sve akcije su izvedene po preporukama vaspitača, spram potreba dece, a uz doprinos stručnog znanja, donacija i truda svih učesnika.

Rešavanje najbitnih problema bezbednosti takođe je rešeno – zahvaljujući sponzorima, donacijama i delom sredstava ustanove, montirana je žičana mreža ka susednoj parceli, kako bi se sprečilo prebacivanje lopte. Montirana je i adekvatna metalna ograda oko objekta koji je ugrožavao bezbednost.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here