Dobar nastup kadeta Feniksa. Minibasket selekcija zauzela 3. mesto

557

Minolog vikenda je KK „Feniks“ je nastupao u dve selekcije. Na terene su izašli kadeti (2003) i minibasket selekcija (2008).


Kadeti 2003 su gostovali ekipi KK „Topola“ u Bačkoj Topoli. Utakmica koja nije imala rezultatski značaj, jer domaćini nastupaju sa starijim igračima. Ipak igrači Feniksa su pokazali veliku želju za pobedom. Dobro su počeli ovaj susret, dobrom odbranom su uspeli da nadomeste propuste u napadu i posle ovog dela su vodili 16:10. U drugom periodu su domaćini bolje zaigrali i iskoristili nekoliko grešaka Feniksa i uspevaju da smanje prednost na minimalnih 29:28.

Feniks u nastavku ovog meča igra odličnu odbranu, primaju svega pet poena, ali se opet ispoljava stara boljka, neefikasan napad, pa prednost nije bila veća od 42:33. Domaćinu u poslednjem periodu igraju mnogo bolje koriste svoju snagu ispod koša i posle skokova u napadu uspevaju da rezultat izjednače na nekoliko minuta do kraja. U tih poslednjih par minuta se igralo koš za koš pa je regularan deo meča završen 53:53. Otišlo se u  produžetak. U dodatnom periodu su domaćini imali malo više sreće i pobeđuju rezultatom 61:59.

Minibasket selekcija 2008 su igrli u Novom Sadu protiv ekipe KK „Vrbas“. Utakmica je odlučivala koja će od ove dve ekipe nastupiti u finalu ovog takmičenja. Od samog starta igrači iz Vrbasa su bolje zaigrali i stekli prednost od desetak poena. I u drugom delu ovog susreta su igrači iz Vrbasa bili za nijansu bolji i samo su povećali razliku. U trećem delu su igrači Feniksa zaigrali bolje i uspeli da smanje razliku. U poslednjem periodu protivnici ponovo igraju bolje, povećavaju razliku i uspevaju da pobede sa 43:22. Ova selekcija Feniksa uspeva da završi takmičenje na veoma dobro trećem mestu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here