Hitna sednica Nastavničkog veća OŠ „Desanka Maksimović“

Saopštenje kolektiva OŠ "Desanka Maksimović" Bačka Palanka

3279

BAČKA PALANKA: Povodom spornih navoda u medijima da se u OŠ „Desanka Maksimović“ prikriva vršnjačko nasilje, Nastavničko veće ove škole održalo je hitnu sednicu.


Saopštenje prenosimo u celosti

Sednica Nastavničkog veća OŠ “Desanka Maksimović“ iz Bačke Palanke održana je 27.3.2019. godine. Članovi NV upoznati su sa aktuelnom problematikom i spornim navodima iz medija.

Jednoglasnom odlukom svi članovi Nastavničkog veća oštro se ograđuju od medijskih manipulacija pojedinaca koji se potpisuju u ime Saveta roditelja. Nastavničko veće smatra da trenutak iznošenja dezinformacija nije slučajan jer je uskoro Dan otvorenih vrata škole. Ovim navodima želi da se kaže da je škola nebezbedna i osujeti upis prvaka.

Odgovorno tvrdimo da se svaki vid nasilja procesuira, da se pažnja poklanja svakom detetu i da svi zaposleni odgovorno rade svoj posao počevši od direktora, pedagoga, pravnika, Tima za zaštitu od nasilja i svih nastavnika, učitelja, ali i vannastavnog osoblja.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Citirali bismo poruku naših bivših učenika poslatu na sajt škole: „Mislim da je OŠ “Desanka Maksimović“ pravi izbor za buduće učenike jer sam na sopstvenom primeru uvidela da je to mesto na kom učenik može da proširi svoje vidike i pronađe sebe“.

Pozivamo roditelje budućih prvaka da dođu 30.3.2019. u periodu od 11 do 12 časova i sami se uvere da je ovo jedna od najlepših škola u opštini sa kadrom koji je za primer, a ne za povlačenje po medijima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here