Promocija knjige „Spomenar večnim srpskim prijateljima“

0
198

BAČKA PALANKA: U Galeriji Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u ponedeljak, (08.04.) od 19.00 časova održaće se promocija knjige „Spomenar večnim srpskim prijateljima“ Dragana M. Miloševića.


Namena „Spomenara“ je da se utisne „žig“ i duh kolektivnog „pamćenja“ na „strance“ koji su svojim delima ušli u našu nacionalnu istoriju, ali su zaboravljeni, potisnuti ili „retuširani“. „Spomenar“ autora Dragana M. Miloševića postaje autentično i „živo“ svedočenje i čitaocu se nudi kao istorijski i nacionalni dar i kao moralni dug.

Tomislav Kresovic, publicista, recenzent

 

Pisanjem ove knjige želeo sam da zaokružim moje trilogijsko posvećenje problemu zaborava, fenomenu kog sam u prethodne dve knjige („Narodni budilnik“ i „Heroine Srbije-Vekovnik“), kvalifikovao kao naš najveći nacionalni greh. Ovog puta pažnju sam usmerio na davanje ličnog doprinosa toliko neophodnom umanjenu zaborava prema osvedočenim srpskim prijateljima, strancima koji su u različitim istorijskim periodima i različitim povodima dolazili u našu zemlju, neki od njih boravili privremeno, mnogi odlučili da u njoj ostanu do kraja života, a koji su svojim delima ostavili neizbrisiv trag u istoriji naše nacije i države.

Dragan M. Milošević, autor.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here