U Baču je održan program edukacija u okviru projekta

700

U Baču je održan program edukacija u okviru projekta – Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji  – faza dva. 


Predstavnici javnih preduzeća, ustanova kulture, udruženja i lokalne samouprave, prisustvovali su danas u Maloj sali Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Baču, programu edukacije u okviru projekta „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji, faza 2“, a koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Projekat „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji“, zajednički realizuju agencije Ujedinjenih nacija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije na čelu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost.

 

[wonderplugin_slider id=117]

 

U sprovođenju projektnih aktivnosti, pored Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, učestvuju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo pravde, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta. Ovaj projekat koji se sprovodi od 2013. godine, a koji podržava Vlada Švedske usmeren je na razvoj društvenog i institucionalnog okruženja koje će doprineti nultoj toleranciji i iskorenjavanju nasilja nad ženama u Srbiji.

U okviru Projekta, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sprovodi aktivnosti koje su usmerene na unapređenje prevencije i zaštite od nasilja u porodici i partnerskim odnosima žena iz ranjivih grupa, kao što su: Romkinje, žene iz seoskih područja i žene sa invaliditetom.

Pročitaj više: 

Održan trening u okviru projekta “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Vojvodini“ – Faza 1

Posebne aktivnosti se odnose na unapređenje znanja policijskih službenika, zaposlenih u centrima za socijalni rad, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama o specifičnim oblicima nasilja kao što su seksualno nasilje, uključujući i silovanje, proganjanje i uznemiravanje.

Planirani programi obuke će se sprovesti u: Subotici, Somboru, Baču, Bačkoj Palanci, Bečeju, Zrenjaninu, Pančevu, Alibunaru, Staroj Pazovi i Sremskoj Mitrovici.

[wonderplugin_slider id=136]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here