Volonteri FEP-a pokreću akcije čišćenja u Bačkoj Palanci

Najmasovnija akcija čišćenja biće organizovana 20. aprila povodom Svetskog dana planete Zemlje

803

Niz ekoloških akcija uoči 22. aprila Svetskog dana planete Zemlje. Sve popularniji #trashtag stigao je i u našu Bačku Palanku.


Ideja je da se svake sledeće subote u 10.00 časova prave okupljanja kod spomenika na Dunavu, te ovim putem, pozivamo sve koji žele da se priključe, da dođu i ponesu rukavice i kese za smeće. Kako kažu volonteri FEP-a Nemanja Maksimović i Aleksandar Astaloš, njih je upravo globalna akcija #trashtag pokrenula i zbog toga su odlučili da se pridruže svojim sugrađanima i podignu svest o globalnom zagrevanju.

„Skupili su se verni volonteri našeg festivala, da bi se pridružili ovoj akciji i u našem gradu, pozvali druge ljude da nam se pridruže i naravno da očistimo naš grad. Za prvu akciju skupili smo 25 velikih džakova smeća. Naravno, planiramo još akcija kako bismo sredili naš gradić“, rekli su inicijatori ovog događaja Nemanja i Aleksandar.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Najmasovnija akcija čišćenja biće organizovana 20. aprila povodom Svetskog dana planete Zemlje (22. april), čime ćemo spremiti planetu za njen dan. Do tada Vas pozivamo da nam se pridružite u akciji čišćenja ili ukoliko ste u mogućnosti da donirate kese za smeće, rukavice i potrebne materijale da nam se javite na adresu [email protected]

Podsetimo, fotografije zagađene prirode pre i posle čišćenja najnoviji su internet trend. Trešteg izazov, koji je nastao još 2015. godine, postao je viralan tek nedavno, kada je na društvenim mrežama jedan korisnik predložio da bi to bila dobra globalna promena koja bi učinila svet boljim mestom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here