Morava plitka za Lavove

0
288

VELIKA PLANA: U subotu, 06.04.2019. u Velikoj Plani je odigrana utakmica 18. kola Super B lige Srbije grupa Sever-Centar, u kojoj je domaća Morava ugostila Lavove BP. S obzirom na plasman na tabeli, Lavovi su u ovoj utakmici važili za blagog favorita, što su odličnom igrom u drugom poluvremenu i uspeli da opravdaju,

RK Morava – RK Lavovi BP 30:34 (15:14)

Lavovi su bolje otvorili utakmicu i već u 6 minutu imaju 2 gola prednosti. Međutim, celo prvo poluvreme protiče u izjednačenoj borbi, a Lavovi najviše zahvaljujući svojim brzopletim greškama i velikom broju promašenih “zicera“, dozvoljavaju domaćinu da na odmor ode sa minimalnom prednošću.

U drugom poluvremenu Lavovi značajno smanjuju broj grešaka, a bolja fizička pripremljenost u odnosu na stariju ekipu Morave je sve više dolazila do izražaja. Ovaj deo igre su Lavovi odigrali odlično, i kada su na 6 minuta do kraja utakmice poveli sa 4 gola prednosti bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno. Do kraja utakmice Lavovi su u nekoliko navrata imali i 5 golova prednosti, a konačan rezultat je na kraju
glasio RK Morava – RK Lavovi BP 30:34.

U ekipi Lavova je najefikasniji je bio Aleksa Đurković sa 12, a pratili su ga Urošev i Čupković sa po 6 pogodaka. Treba istaći i zapažen učinak 16-godišnjaka na golu Lavova, Bogdana Dutine, koji je proglašen za igrača utakmice.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka, Grubor, Stanojev, Đurković 12, Milošević 1, Đurica, Urošev 6, Lakić, Ćirović, Čupković 6, Radović 5, Prodanović 4, Dutina i Miljković. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan i Sudžum Dragan.

Nakon ove pobede, Lavovi su i dalje na 3. mestu sa 3 boda zaostatka za vodećim Proleterom i 2 boda iza drugoplasiranog Vrbasa. U narednom kolu, za dve sedmice, Lavovi na svom terenu dočekuju Crvenku, koja se grčevito bori da ne ispadne iz lige, a koja je u prvom delu prvenstva uspela da nanese poraz Lavovima. S obzirom na sve to, i pored drastične razlike što se tiče pozicije na tabeli između ove dve ekipe, nikako se ne može reći da će ovo biti lak posao za domaćina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here