Sve mu se skupilo, pa ubio bratanaca!

Detalji svirepog ubistva u Silbašu

455

J. Mihalj (66) iz Silbaša usmrtio je svog bratanca, pedesetogodišnjeg Vlada M. nakon žučne rasprave do koje je došlo u petak uveče u porodičnoj kući Vlada u Ulici Đure Jakšića.

Iz izvora bliskih policiji, saznali smo da je Janko bio pijan i da je u jednom momenetu došlo do rasprave koja je prerasla u tuču sa noževima koja se kobno završila za Vlada.

Sve to dogodilo se naočigled Vladove supruge koja je zbog bolesti već dugo godina skoro
nepokretna. Ona je dozivala u pomoć, ali je niko od komšija nije čuo.

Tačan uzrok smrti biće utvrđen nakon obdukcije tela. J. Mihalj je trenutno u novosadskom Urgentnom centru gde je primljen sa posekotinama glave.

Sklon maltretiranju

„Stric se oduvek ponašao kao ludak. Malteretirao nas je sve u porodici, najviše od svega svoju pokojnu ženu koja je redovno dobijala batine, zbog čega je i privođen nekoliko puta. Bio je preke naravi, volelo ja da omalovažava, podbada i kad je pijan i kad nije, ali je retko kad bio trezan…. Jednom sam ga našla kako pijan leži na stepeniku, krv mu je curela iz ušiju. Pao je. Pozvala sam pomoć i spasila mu život“, kaže ćerka ubijenog Vlada, dodajući da nije ni mogla slutiti da će nešto ovako dogoditi jer su bili ko braća kad su trezni.

Sin je zajedno sa ćerkom rano jutros stigao iz Slovačke u kojoj oboje rade i žive.

„Tata jeste voleo da popije, ali kako nam je mama rekla, sinoć nije bio pijan. Hteo je da legne da spava, on uvek leže oko sedam uveče, ali pijani stric nije hteo da ode. Onda ga je tata gurnuo napolje, ovaj je izašao u hodnik i vratio se sa nožem. Udario ga je navodno drškom od noža, gurnuo na pod i gušio. To je ono što nam je mama ispričala. Čekamo nalaze obdukcije, pa će se tačno znati kako je ubijen, kaže sin dodajući da je strica toliko puta vodio pijanog u Urgentni kada dođe iz Slovačke.

„Eto, ja mu spašavao život da bi mi ubio oca!“

Rodbina kaže da su se i ranije umeli potući, ali da niko nije očekivao da će se ovako nešto
dogoditi.

Pogledaj: Stric ubio bratanca u Silbašu

Sve mu se skupilo

Komšije kažu da je Janko težak čovek.

„Jednom mi je nepozvan ušao na krsnu slavu Svetog Nikolu. I nije to problem, već je onako
pijan izvređao sve goste. Stalno je bio pijan i voleo je da omalovažava ljude. Kada sam videla kola policije i Hitne pomoći, mislila sam da se nešto dogodilo sa Vladovom ženom jer je bolesna, nisam ni mogla pomisliti da će otići tako daleko, nije prvi put da se potuku, zajedno su nekad i pili. Izašla sam na ulicu i videla ga zamotane glave u kolima Hitne. Čula sam kad je rekao „Sve mi se skupilo“. Pa, što nisi sebe ubio, mislim se, već si napravio od dece siročiće, ubio im oca“.

Ubijeni Vlado čuvao je suprugu i brinuo se o njoj. Imao je slabo srce i probleme sa pritiskom. Živeli su od tuđe nege koju je supruga dobijala, i od zemlje koju imaju.

Meštani kažu da je voleo da popije, ali da je bio „duša od čoveka koja ni mrava ne bi zgazila“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here