Nastavak radova na izgradnji zgrade mesne zajednice

Mesna zajednica Nova Gajdobra

557

Savet novogajdobranske Mesne zajednice na čijem je čelu Mladen Lučić, raspravljao je o radovima koji bi tokom ove godine trebalo da se urade.


Mladen Lučić

– Napravili smo listu prioritetnih poslova i dostavili je nadležnoj opštinskoj službi – kaže Mladen Lučić, predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra.

– Jedan od prioriteta koji se nalazi na toj listi, je nastavak izgradnje zgrade Mesne zajednice. Naime, tokom prve faze njene izgradnje urađeni su temelji, a pripremljena je i projektno – tehnička dokumentacija za izgradnju kompletnog objekta. Predstoji dakle, druga faza izgradnje tokom koje će biti obavljeno zidanje objekta, kao i izlivanje prve ploče.

– Za drugu fazu, finansijska sredstva još uvek nisu obezbeđena, tačnije obezbeđen je samo jedan njihov deo. Naime, iz budžeta već su nam opredeljena sredstva u visini od dva miliona dinara, ali to je isuviše malo za završetak druge faze izgradnje. Upravo iz tog razloga, čekamo dodatna sredstva od tri milona dinara, koja će nam biti odobrena rebalansom budžeta. Pod uslovom da sve bude teklo kako je planirano, radovi na izgradnji zgrade mesne zajednice, biće nastavljeni krajem leta ili početkom jeseni.

Jedan od prioriteta je i asfaltiranje parkinga na mesnom groblju.

– Potreba za asfaltiranjem parkinga pored groblja u Novoj Gajdobri postoji već godinama. Radi se o postavljanju asfaltne podloge, na površini od 900 metara kvadratnih. Izgradnjom parkinga, svi koji kolima dolaze na groblje, posebno u vreme kiša, izbegli bi svaku neprijatnost koju blato sa sobom nosi. Automobilima građani ne dolaze samo tokom sahrana, već i u vreme četrdesetodnevnih, šestomesečnih i godišnjih pomena, ali i mimo ovih datuma, tako da je njegova izgradnja zaista potrebna – ističe Mladen Lučić.

Treći prioritet je nastavak parternog uređenja Nove Gajdobre.

– U zavisnosti od toga koliko nam sredstava iz opštinskog budžeta bude opredeljeno, planiramo da postavimo behaton po stazi koja se nalazi u parku u našem mestu. Dužina staze iznosi oko 70 metara. Pored toga, u planu je opremanje korpama za otpad i žardinjerama za cveće parkovskih površina – napominje Lučić.

Jedan od prioriteta je i nastavak radova, na enterijernom uređenju škole.

– Od sedam učionica u kojima se odvija nastava od prvog do osmog razreda u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“, u šest su urađeni podovi. Predstoji betoniranje i postavljanje laminatnog poda u još jednoj učionici, čime bi na ove poslove bila stavljena tačka.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Uz sve što je navedeno šta se planira uraditi u ovoj godini na području naše mesne zajednice, svakako da treba spomenuti i nastavak radova u rekreativnoj zoni kod sportskih terena. Kada ovo kažem onda pre svega mislim, na postavljanje klupa i stolova koje bi koristili svi oni koji borave u zoni za rekreaciju – konstatuje Lučić.

U Novoj Gajdobri egzistira i Kulturno – umetničko društvo „Jovan Dučić“ koje okuplja oko 80 članova. Članovi ovog KUD-a vežbaju u fiskulturnoj sali OŠ „Jovan Dučić“, a nastupaju u zemlji i inostranstvu. Mesna zajednica nastoji koliko je u njenoj moći da pomogne i podrži rad ovog Društva, koje svojim radom i ostvarenim rezultatima to i zaslužuje.

– Većina Novogajdobrana smatra da „Komunalprojekt“ dobro radi svoj posao. Međutim, to nikako ne znači da nema prostora za poboljšanje usluga koje ovo preduzeće pruža građanima ne samo Nove Gajdobre već i drugih mesnih zajednica. Ovde kod nas, zelene površine u centru sela i na mesnom groblju, trebalo bi se češće kositi – napominje Lučić.

U Novoj Gajdobri će i ove godine biti održane dve tradicionalne manifestacije, „Dani svetog Vasilija Ostroškog“ od 10. do 12. maja i „Dani kolonizacije“ početkom septembra. Centralni deo obeležavanja „Dana svetog Vasilija Ostroškog“, biće obavljen u crkvi posvećenoj ovom Svecu.

Novogajdobranska pravoslavna crkva još uvek je u izgradnji, ali se u njoj i pored toga, od početka ove godine, tačnije od Božića održava služba, koju obavlja sveštenik Aleksandar Brašanac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here