Suđenje Bačkopalančaninu odloženo jer su zaboravili da ga dovedu iz pritvora

5170
Фото: 021

Suđenje Ž. Š. (29) iz Bačke Palanke, koji je okrivljen da je prošle godine prebio i izbo na ulici u tom mestu rođenu sestru D.Š. (21), i tako pokušao da je ubije, odloženo je juče u novosadskom Višem sudu.


U sudnicu su došli sudski veštaci, punomoćnik oštećene i stručni savetnici odbrane, ali ne i optuženi, koji je u pritvoru, a bez objašnjenja zatvora zašto nije priveden. Okrivljeni, navodno, iz pritvora nije priveden greškom zatvora, saznaje „Dnevnik“ nezvanično.

Inače, okrivljeni je početkom prošlog meseca izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali je kazao da ne zna da je ijednom ubo sestru. Prema njegovim rečima, sve je počelo u novembru 2017. godine, kada je sestra s njegovom ženom i detetom, nakon zabrane njegovog roditeljskog staranja i prilaska, otišla iz kuće da žive zajedno u podstanarskom stanu.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Okrivljeni je na otvaranju suđenja rekao da je njegova sestra sada u statusu oštećene, možda pala na šrafciger, koji je imao kod sebe tom prilikom.

„Smatram da bi se odnosi između moje supruge i mene sredili da sestra nije otišla da stanuje s njima posle naših nesuglasica. Imam utisak da je ona doprinela rasturanju mog braka“, ocenio je okrivljeni na otvaranju dokaznog postupka i dodao da je sestru udario pesnicom jer je ona krenula na njega.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 14. maj, na koji su opet pozvani sudski veštaci medicinske struke, stručni savetnik i jedan svedok, kada se očekuje i završetak dokaznog postupka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here