Održana godišnja skupština

Opštinsko udruženje penzionera Bačka Palanka

550

U subotu, 30. marta, Opštinsko udruženje penzionera Bačka Palanka, održalo je redovnu godišnju skupštinu. Predsednik udruženja, Dragoslav Mihajlović govorio je o radu ovog udruženja.


Dragoslav Mihajlović

– Godišnja izborna skupština se održava svake četvrte godine. Sem jednog delegata, ostali su svi prisustvovali skupštini, a imali smo i gosta, predsednika Saveza penzionera Vojvodine Milana Nenadića i predstavnika agencije za vođenje knjigovodstva našeg udruženja.

– Posle proceduralnog dela Skupština je počela sa radom i trajala u predviđenoj dužini. Sve tačke su detaljno razmotrene, imali smo diskusije po određenim tačkama, veoma kvalitetne. Analiziran je ukupan četvorogodišnji rad prethodne izabrane skupštine, delegata i rukovodstva.

– Finansijski izveštaj je rađen na bazi prošlogodišnjih rezultata i prihvaćen je, kao i predlog rada za naredne četiri godine i finansijski plan za 2019. godinu. Mi smo neprofitabilna organizacija, imamo troškove rada koje pokrivamo, a tu smo da našim penzionerima obezbedimo ogrev, zimnicu ako treba, što je sve teže i teže, zbog smanjenja iznosa penzija.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Organizujemo i druženja po mesnim organizacijama, jednodnevne izlete i sve je to zacrtano u planu. Člansto se osipa, mnogi su nas napustili, a mladih penzionera ima manje jer se teže dolazi do mirovine, rok dostizanja je produžen. Od 12.700 penzionera u našoj opštini, kod nas je učlanjeno negde oko 30-35%, što nije neki veliki broj.

– Sami penzioneri su postali inertni, nezadovoljni su situacijom, a trebali bi da se učlane jer neophodno da zajednički delujemo, da popravimo stanje. Na kraju skupštine izabrano je novo rukovodstvo, novi predsednik, Izvršni odbor u koji su ušli članovi iz Tovariševa, Obrovca, Gajdobre, Nove Gajdobre, Despotova, Pivnica, Čelareva, Bačke Palanke i Neština, te

– Nadzorni odbor, koji je dobio novu predsednicu, Sofiju Tucić iz Neština. Izvršni odbor je osvežen sa dva nova člana što je jedna trećina članova, broj članova se povećao sa sedam na devet. Za predsednika Udruženja penzionera, ponovo je izabran Dragoslav Mihajlović, sa jednim glasom manje od prisutnih delegata.

– Predsednik Saveza penzionera Vojvodine je govorio o mogućnosti povraćaja oduzetih iznosa od penzije, zatim da li će se penzije korigovati u zavisnosti od povećanja bruto nacionalnog dohotka više od 4%, kako je bilo do sada, ili će se procenat smanjiti na 2%. Predsednik Nenadić je pohvalio naše udruženje, jer smo po finansijskim rezultatima najbolji u Vojvodini, a u Srbiji među prvima. Posle skupštine otišli smo na ručak, gde smo mogli opuštenije razgovarati, razmenjivati mišljenja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here