Protest završen, rok za ispunjenje zahteva šest dana

708
Foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

Protest opozicije oko Saveza za Srbiju zvanično je završen večeras u Beogradu nešto pre 20.00 časova, a vlastima je ostavljen rok od šest dana da ispune zahteve koje su danas popodne izneli na protestu. 


Kako su rekli, predstavnici SzS, udruženja građana i strukovnih udruženja spremni su da razgovaraju sa „nadležnim organima“, ali ne sa predsednikom Srbije i predsednicom Skupštine Srbije.

Ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, najavili su nove demonstracije sledeće subote.

Protest opozicije „1 od 5 miliona“, počeo je uz himnu Srbije i pesmu Vladislava Petkovića Disa „Naši dani“, koju je recitovao glumac Hadži Nenad Maričić.

Prvi govornik bio je profesor Čedomir Čupić, koji je rekao da Srbiju treba „osloboditi“, a da otpor nema cenu.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije je u kampanji „Budućnost Srbije“, a Srbija, kaže Čupić, sa njim Srbija nema budućnost, niti budućnost zemlje sme da zavisi od jednog čoveka.

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević rekao je da je Vučić time što je postavio Anu Brnabić na mesto premijera sebi „prigrabio“ i ta ovlašćenja, ali i da govori ko je kriv, a ko nije.

On je rekao da se Vučić ponaša kao suveren i da krši Ustav koji kaže da nijedan pojedinac ne može prisvojiti suverenost čiji su nosioci građani.

Ivošević je podsetio da je Vučić i predsednik Srpske napredne stranke i da je njegov angažman u kampanji „Budućnost Srbije“ u sukobu interesa.

On je rekao da Vučić krši Ustav i kada je reč o Kosovu i Metohiji i penzionerima, ali da državu koju vodi Vučić odlikuju izborne mahinacije i suzbijanje kritičke misli. Anastasija Ilić pročitala je pismo svog supruga, sveštenika Nenada Ilića u kojem je naveo da će crkva uvek biti uz one koji traže istinu i pravdu.

On je naveo da kada laž i nepravda postanu velike crkva treba da stane uz narod.

Malinar Milan Jakovljević rekao je da građani obećavaju Vučiću da će staviti „tačku na njegovu pljačku“ i dodao da Vučić stranim investitorima daje subvencije, upitavši „šta je dao srpskom seljaku“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here