Ulažite u svoje sposobnosti – Škola brzog čitanja i mudrog učenja

1
2351

Kapacitet i sposobnost učenja je veština koja se najviše ceni u svetu

„Brzo čitanje i mudro učenje“ je namenjeno deci školskog uzrasta, kao i odraslima, koji žele da, sa manje dosade, truda i utroška vremena, postižu bolje rezultate u školi, na fakultetu i poslu.

Ideja programa je da polaznici uče: radije, brže i svrsishodnije!


Neka vaše dete otkrije novu dimenziju učenja.

Škola je u aprilu organizovala prve besplatne radionice za decu i roditelje. Svi termini su popunjeni i otvoreni su novi. Radionice su zabavne i pokazuju kako može na zanimljiv način da se uči, i kako može da se u kratkom vremenskom roku nauči pročitano i selektuju najvažnije informacije. Polaznici su se lepo zabavili i prijavili za dalje časove u školi.

Prijavite svoje dete na besplatnu radionicu u 24.11.2019. 

 

PRIJAVITE SVOJE DETE U ŠKOLU KAKO BI NAUČILO KAKO DA UČI. Jer obrazovanje treba da prati snove vašeg deteta, neka efikasnije troši svoje vreme na učenje.

Atmosfera sa radionica
Neka vaše dete postane deo uspešne ekipe koja brzo čita, sa lakoćom uči i primenjuje memorijske tehnike!

Uz pomoć programa škole postižu se ključni ciljevi:

  • Trostruko, do petostruko povećanje brzine čitanja
  • Unapređenje koncentracije i razumevanja pročitanog
  • Sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija
  • Trostruko brže pamćenje
  • Sposobnost planskog učenja u grupi
Idealni polaznici ovog programa su deca – bistra, a pomalo lenja, ili marljiva, a pomalo zbunljiva, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete izrazito ne vole. Odrasli koji se svakodnevno susreću sa izazovima posla i savladavanjem novih oblasti, uz naš program lakše postižu ciljeve. Studentima pomažemo da ispitni rokovi ne budu bauk, nego da im pristupaju planski jer odlično znaju svoje kapacitete. 

 


Razvoj i nastanak programa

Glavni autor programa je Časlav Mančić koji je razvojem tehnika učenja počeo da se bavi još daleke 1994. godine. Prve verzije bile su namenjene studentima, a komercijalna distribucija kroz kurseve kreće 1999. godine.
Prvih nekoliko godina, program je organizovan isključivo u obliku dvodnevnih celodnevnih kurseva, ali je, pažljivim praćenjem stepena implementacije kod polaznika, ustanovljeno da iako većina njih lako savlada tehnike čitanja, pamćenja i organizacije gradiva na samom kursu, kasnije nedovoljno stečene veštine koristi u svakodnevnoj praksi.
Upravo iz navedenih razloga, 2004. godine nastaje prva višefazna verzija programa i distribuira se pod imenom „Deduktivno učenje“.
Inicijalno je bila je namenjena studentima i postdiplomcima, a dovela je do višestruko intenzivnije implementacije i do dugoročnijih rezultata. U skladu sa saznanjima, Časlav Mančić započinje razvoj programa za decu prvenstveno kroz rad sa svojom starijom ćerkom, a stečeno iskustvo implementira u prve vikend-verzije dečjih kurseva, čija organizacija kreće takođe 2004. godine.
Da bi se prevazišao izazov nedovoljne implementacije, na prvim kursevima je uz decu bilo obavezno i prisustvo odraslih pratilaca, što je davalo odlične rezultate, i to u slučajevima kada su odrasli pratioci ozbiljno shvatali svoju ulogu u davanju podrške deci u implementaciji metodologije u bavljenje svakodnevnim školskim obavezama.
Preuzimanjem vođenja kancelarije nemačke kompanije »DOOR Training & Consulting« u Srbiji, Časlav Mančić dolazi na ideju da razvija visoko intenzivne kurseve zasnovane na ovom programu, namenjene poslovnim ljudima. Shodno tome, prva internacionalna verzija programa nastaje 2009. godine po narudžbini kompanije „PMI“ i organizuje se u 15 zemalja, u okvirima petogodišnjeg projekta saradnje između ove švajcarske kompanije i kompanije »DOOR Training & Consulting«
Razvoj napredne, višefazne, verzije programa za decu i odrasle započinje 2016. godine kroz Školu brzog čitanja i mudrog učenja, a prvi komercijalni kursevi organizuju se tokom 2017. godine. Trenutno, program se sprovodi u nekoliko gradova u Srbiji.
Časlav je godinama bio aktivan član jugoslovenske i srpske Mense, a u jednom mandatu je bio i član predsedništva lokalne Mense, zadužen za razvoj. U periodu njegovog najizraženijeg angažovanja u Mensi, pokrenut je i projekat u čijim je okvirima Mensa bila jedan od redovnih organizatora kurseva brzog čitanja, učenja i pamćenja, a članovi Mense su imali specijalne uslove pod kojima su ove kurseve pohađali.
Od 1992. do danas, više hiljada ljudi pohađalo je njegova predavanja, kurseve, radionice i treninge na internacionalnom nivou. Autor je brojnih edukativnih curriculum-a u različitim kompetencionim oblastima, među kojima posebno mesto zauzimaju programi koji u fokusu imaju veštinu izlaganja, učenje, memorijske tehnike i brzo čitanje.

 

Резултат слика за Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Škola brzog čitanja i mudrog učenja je projekat organizovan u saradnji sa nemačkom kompanijom „DOOR Training & Consulting“ iz Visbadena.

Tu smo za vas! 

Kontakt
☎️ 0604390211
Adresa: 
Kralja Petra Prvog br. 32, 21400 Bačka Palanka

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here