Oslabljeni Lavovi poklekli pred Crvenčanima

463

BAČKA PALANKA: U nedelju, (21.04.) je odigrana utakmica 19. kola Super B lige Srbije grupa Sever-Centar, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP ugostila ekipu RK Crvenke. Lavovi su u ovu utakmicu ušli značajno oslabljeni neigranjem kadetskih reprezentativaca Ćirovića i Radovića (zbog reprezentativnih obaveza), i iskusnog čuvara mreže Mandića (zbog obaveza na poslu), i sa povređenim Đurkovićem, Okukom i Čupkovićem.

I pored toga, značajno podmlađena ekipa Lavova, je u ovoj utakmici bila ravnopravan protivnik Crvenčanima, koji su u kompletnom sastavu u ovoj utakmici tražili bodove spasa. Iako je domaćin vodio u većem delu utakmice, Crvenčani u poslednjih 10 minuta ipak uspevaju da dođu do 2 boda.

RK Lavovi BP – RK Crvenka 28:31 (15:15)

Celo prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri, gde je rezultat najčešće bio nerešen, pa se tako i na odmor odlazi sa nerešenim rezultatom 15:15. U drugom poluvremenu Lavovi kreću silovito i u 37. minutu po prvi put imaju značajniju prednost, pri rezultatu 20:16. U tim trenutcima gosti uzimaju minut odmora, nakon koga se konsoliduju i uspevaju da uspostave ravnotežu na terenu, i u 45. minutu ponovo dolaze do izjednačenja. Nakon toga je usledio period igre u kome je rezultat najčešće bio nerešen ili je neka od ekipa imala minimalnu prednost. Međutim u poslednjih 5 minuta utakmice iskusniji gosti uspevaju da se odlepe na 3 gola prednosti i mirno privedu utakmicu kraju, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – Crvenka 28:31.

U ekipi Lavova najefikasniji je bio trio Lakić, Stanojev i Vujasinović a solidan učinak imali su i golmani, Jerković i Dutina.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić, Okuka, Grubor 3, Stanojev 5, Đurković, Milošević 2, Đurica 1, Urošev 2, Lakić 6m Jerković, Nović, Čupković, Prodanović 3, Dutina, Vujasinović 4 i Miljković 2. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan, Karanović Radovan i Sudžum Dragan.

Nakon ove pobede, Lavovi su i dalje na 3. mestu sa 5 bodova zaostatka za vodećim Proleterom i 4 boda iza drugoplasiranog Vrbasa. U narednom kolu Lavove očekuje teško gostovanje lideru u Zrenjaninu. S obzirom da se zbog uskršnjih praznika ova utakmica igra tek za dve sedmice, za očekivati je da se ekipa do tada kompletira, i da protiv favorita pokuša da ostavi što bolji utisak.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here