Osveštani temelji za Svetosavsku dvoranu u Paragama

778

Na praznik Cveti-ulaska Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim, u hramu rođenja Presvete Bogorodice u Paragama, služena je sveta Liturgija kojom je načalstvovao protonamesnik Brane Milovac, arhijerejski namesnik bačkopalanački, uz sasluženje protojereja-stavrofora Radoslava Živanovog, sveštenika u penziji, protojereja-stavrofora Vladislava Pajića, protojereja Stevice Ilića i nadležnog paroha prezvitera Tomislava Živkovića.


Nakon pročitanog svetog Jevanđelja, otac Brane je u svojoj besedi podsetio na značaj praznika.

Nakon svete Liturgije, po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina Irineja u porti hrama su zatim osvećeni temelji nove svetosavske dvorane, na mestu stare, izgrađene 1903 godine. Otac Brane Milovac je tom prilikom preneo blagoslov i pozdrav Njegovog Preosveštenstva, parohijanima ovog svetog hrama i parohije, sa nadom u milost Božiju, za završetak ovog bogoudnog dela.

Na svetoj Liturgiji, a zatim i osvećenju temelja, pevao je Crkveni hor Sveti Jovan Krstitelj iz Bačke Palanke, kojim je dirigovala profesor Snežana Žujić.

Nadležni paroh prezviter Tomislav Živković se zahvalio Njegovom Preosveštenstvu na blagoslovu za početak izgradnje Svetosavske dvorane, a zatim sveštenicima i vernom narodu.

 

[wonderplugin_slider id=136]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here