Počinje izgradnja fiskulturne sale

Mesna zajednica Despotovo

1325

DESPOTOVO: I u Despotovu je kao i u ostalim mesnim zajednicama projektovan godišnji plan poslova koje bi trebalo uraditi.


Ovaj plan je dostavljen nadležnim opštinskim službama, koje će nastojati da ga realizuju. – Sada više nema nikakve dileme, u Despotovu će početi izgradnja fiskulturne sale, koja će biti u sklopu Osnovne škole „Braća Novakov“ – kaže Zlatko Oliver, predsednik Saveta Mesne zajednice Despotovo.

Zlatko Oliver

Sala će pre svega služiti za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, ali i u rekreativne svrhe. Očekujemo da će sredinom juna početi radovi na izgradnji, ovog kapitalnog objekta. U sklopu sale nalaziće se i dva kabineta, a pored nje biće izgrađen i otvoreni košarkaški teren.

U Despotovu je, na inicijativu članova Saveta mesne zajednice, obavljeno parterno uređenje užeg centra ovog mesta.

– Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem, da je ovaj posao uspešno urađen. Postavljene su i ofarbane klupe, zasađene sadnice četinara, očišćen i sređen park, kao i fontana koja je stavljena u funkciju. Osim toga, behatonom su popločane staze površine blizu 400 kvadratnih metara, a popravljena je i rasveta. Nakon ovih poslova, uži centar sela ima lepši izgled. Uz to nije uloženo mnogo sredstava, – napominje Oliver.

Još ranije u Despotovu je planirano izmeštanje pijace, sa sadašnje lokacije na novu, ali će se po rečima Olivera, to dogoditi tek krajem ove godine.

– Pijaca se sada nalazi na jednom neprikladnom mestu, na Trgu oslobođenja. Upravo iz tog razloga smo odlučili, da je izmestimo na drugu lokaciju, u blizini pravoslavne crkve. Verujemo da će ta lokacija odgovarati i kupcima i prodavcima. – kaže Oliver.

Putna infrastruktura u ovom selu je u solidnom stanju, ali ima potrebe za presvlačenjem asfaltom nekih puteva. – U najgorem su stanju asfaltni putevi u ulicama Živojina Mišića i Dositeja Obradovića. Upravo iz tog razloga, upućujem i ovim putem apel nadležnima, da iznađu sredstva za ponovno asfaltiranje ove dve ulice. Time bi prestali problemi svih onih koji njima prolaze, posebno u vreme padavina – naglašava Oliver.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Jedan od većih problema u Despotovu je nedostatak zdrave pijaće vode.  Fabrika vode koja je pre par godina puštena u rad, nije u mogućnosti da zadovolji potrebe naših građana za zdravom pijaćom vodom. Razlog je u malom kapacitetu bunara urađenog 1971. godine. Dobili smo obećanje, da će nam rebalansom opštinskog budžeta biti opredeljeno nešto više od 15 miliona dinara za ove namene. Većina građana zdravom pijaćom vodom snabdeva se iz cisterni – istako je na kraju Oliver.

Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave ovde uspešno radi FK „Bačka“, DVD „Despotovo“, LD „Podmladak“, KUD „Logovac“ i KK „Despotovo“. Despotovo može da se pohvali da u njemu uspešno radi i sedam – osam privatnih firmi. U svakoj od njih zaposleno je od 15 do 45 radnika. Osnovnu školu „Braća Novakov“ pohađa oko 170 đaka, a među njima je i jedno odeljenje predškolaca. Zdravstvena ambulanta je prošle godine, renovirana i sređena. Apoteka koja je u sastavu ambulante radi pre podne, a sredom kao i ambulanta po podne.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here