Palančani na kraju šesti

Stonoteniska hronika

867

Ovogodišnju superligašku sezonu stonoteniseri „Bačke Palanke“ završili su na na najlepši mogući način – pobedom.


Bačkopalančani su u Subotici savladali domaći „Spartak“ sa 4:3. Pobede za „Bačku Palanku“ su ostvarili Savić (dve), Adamović i dubl Savić – Adamović.

– U Subotici smo izvojevali minimalnu, ali zasluženu pobedu. Zahvaljujući toj pobedi na kraju prvenstva smo se pozicionirali na šesto mesto. Protiv „Spartaka“ smo zabeležili sedmi trijumf u ovogodišnjoj sezoni. Naše ambicije su se pred početak sezone svodile na očuvanja statusa superligaša, ističe Mikica Jovanović, predsednik STK „Bačka Palanka“.

Prvaci Druge lige – Sever – STK „Čelarevo“

Dakle, stonoteniseri „Bačke Palanke“ su šesti na kraju sezone Superlige sa 25 osvojenih bodova uz sedam pobeda i jedanaest poraza.

Druga liga – Sever (m) – Titulu overili pobedom

Stonoteniseri „Čelareva“ su u poslednjem osamnaestom kolu dočekali su ekipu „Zmajevo“ iz Zmajeva i, kao što se i očekivalo, Čelarevčani su ostvarili pobedu maksimalnim rezultatom 4:0. Pobede za čelarevski sastav su ostvarili Balaban, Fabri, Grbić i dubl Balaban – Grbić.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Nakon osvajanja prvog mesta u Drugoj ligi, „Čelarevo“ će pokušati preko baraža da se plasira u Prvu ligu Srbije. Još uvek nisu poznati svi učesnici baraža, kao ni mesto i termini odigravanja.

Druga liga – Sever (ž) – Čelarevčanke se oprostile porazom

U poslednjem, 18. kolu Druge lige – Sever, stonoteniserke „Čelareva“ su izgubile u Novom Sadu od domaće „Pan Kopče“ sa 0:4. Poraze su doživele Dunja i Vanja Vucelja, Tamara Fabri i dubl Tamara Fabri – Dunja Vucelja. Čelarevčanke su prvenstvo okončale na osmom mestu na tabeli sa 24 osvojena boda –šest pobeda i dvanaest poraza. Time je „Čelarevo“ očuvale status drugoligaša.

Druga vojvođanska liga (m) – Inđijci opravdali ulogu favorita

Stonoteniseri „Tikvare“, doživeli su poraz u poslednjem kolu Druge vojvođanske lige. Podmlađeni sastav „Tikvare“ izgubio je u Inđiji od domaće istoimene ekipe sa maksimalnih 0:4. Poraze su doživeli Ponjević, Đuran i Siniša Nikolić u singlu i dubl Nikolić – Đuran.

Na kraju ovogodišnje sezone „Tikvara“ se našla na deobi četvrtog mesta sa ekipom „Čoke“ sa po 32 boda uz dvanaest pobeda i osam poraza, ali stonoteniseri „Čoke“ imaju slabiji međusobni skor sa Bačkopalančanima (dva puta su poraženi). Na osnovu toga, „Čoka“ je slabije plasirana na tabeli.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here