Podeljeni paketi deci u vrtiću „Bambi“

Opština Bačka Palanka preko Fonda za zaštitu životne sredine

1088

BAČKA PALANKA: Fond za zaštitu životne sredine Opštine Bačka Palanka danas (25.4.) podelio je deci u vrtiću „Bambi“ pakete povodom Međunarodnog dana planete Zemlje (22.4.).


U cilju promovisanja ekologije, pravilnog odnosa prema prirodi deci su podeljeni paketi sa edukativnom slikovnicom, blokom za crtanje, bojicama i ostalim materijalom za kreativan rad najmlađih.

Pakete je, ispred Fonda za zaštitu životne sredine, deci podelio Vojislav Zubac koji je istakao da je Opština Bačka Palanka prošle godine pakete obezbedila vrtiću „Neven“, ove godine je to „Bambi“, i svake naredne paketi će biti podeljeni u drugim vrtićima u opštini Bačka Palanka.

„Doneli smo ukupno 103 paketa za svako dete koje ide u ovaj vrtić kao i poklone za svaku vaspitačku grupu. Opština Bačka Palanka preko Fonda se trudi svake godine da izađe najmlađima u susret jer oni moraju biti svesni koliko je priroda i ekologija značajna ne samo za Bačku Palanku nego i za ceo svet. Upravo iz tog razloga krećemo od najmlađih“, rekao je Vojislav Zubac.

Predškolska ustanova „Mladost“ veliku pažnju posvećuje edukaciji dece o zaštiti životne sredine. Vaspitačica Tatjana Ivić, koordinator tima za ekologiju u PU „Mladost“ ističe da se Dan planete Zemlje svake godine obeležava u ovoj ustanovi manifestacijom „Zelena aprilijada“.

„Ove godine deca su prolaznicima u centru Bačke Palanke delila ekološke poruke, a u vrtiću smo zajedno sa roditeljima i decom uredili dvorište“, kaže Tatjana Ivić.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here