Nagle vremenske promene loše utiču na zdravlje

Saveti lekara

546

Nagle promene atmosferskog pritiska, vlažnosti vazduha, padavina i temperature čije prosečne vrednosti u ovom periodu dostižu 20 stepeni utiču na zdravlje ljudi, posebno meteoropata i hroničnih bolesnika.


Lekari apeluju na pacijente, kojima smetaju nagle promene vremena, da se pridržavaju propisane terapije, ali i da vode računa o ishrani i odevanju.

Nagle promene vremena ugrožavaju zdravlje ljudi, posebno hroničnih pacijenata.

Najugroženiji su asmatičari, koji zbog gušenja često pozivaju službu Hitne medicinske pomoći.

Lekari navode, da nagli pad temperature može da utiče i na pogoršanje zdravlja onkoloških pacijenata, ali i onih koji boluju od kardiovaskularnih bolesti.

Najvažniji savet je da se propisana terapija uzima redovno, i na način kako je propisao lekar.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Pre poziva Hitne pomoći trebalo bi se konsultovati sa izabranim lekarom ukoliko dođe do tegoba, jer postoji mogućnost korigovanja terapije.

Na pitanje kako bi trebalo da se ponašaju pacijenti koji imaju zdravstvene tegobe, odgovor je uglavnom poznat, pa se hronični pacijenti ponašaju prema savetima lekara.

Kada je reč o zdravoj populaciji pravilo je samo jedno – umerenost.

Ishrana u kojoj obiluje voće i povrće, unošenje dovoljne količine vode, slojevito oblačenje, opreznost prilikom boravka u prirodi, odmor i san, jedini je način da se izbegne niz neželjenih posledica prouzrokovanih naglom promenom vremena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here