Penzioneri, prijavite se za besplatnu banju

2156

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je penzionere da se prijave za odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banje u Srbiji.


Pravo da se jave na konkurs imaju penzioneri koji su penzije stekli u kategoriji zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, čija penzija iznosi do 26.324 dinara.

Na oglas mogu da se jave i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi 26.324 dinara.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Uz to, uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

U besplatanu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

Prijave se podnose od 6. maja do 21. maja organizacijama korisnika penzija, prema mestu prebivališta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here