Još dve porodice dobile krov nad glavom

Potpisivanje ugovora za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica u Opštini Bačka Palanka

2388

BAČKA PALANKA: Potpisivanje ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i pomoć u građevinskom materijalu upriličeno je danas (08.05.) u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka.


Dodeljeno je dve seoske kuće i dva mala granta za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica. Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica čestitao je potpisnicima ugovora i istakao da je od 160 interno raseljenih lica u opštini Bačka Palanka ostalo još šest porodica kojima treba krov nad glavom.

„Stambeno pitanje tih šest porodica, ako ne ove, biće rešeno naredne godine. Do kraja ove godine završiće se i zgrada u kojoj će biti smešteno 16 porodica. Nadamo se da će zgrada biti završena i pre roka

Šušnica je istakao da će, i 15 porodica koje su ostale „ispod crte“ kad su u pitanju stambene jedinice, takođe dobiti krov nad glavom kupovinom stanova od pravnih i fizičkih lica.

A koliko je ovo značajno za one koji su izbegli govore i suze radosnice Brankice Slavić iz Bačke Palanke, mlade samohrane majke koja je izbegla sa Kosova i Metohije 2000. godine.

„Živim sama sa šestogodišnjom ćerkom. Do sad smo živele kao podstanari i ovo nam zaista mnogo znači. Dobila sam kuću sa okućnicom u Silbašu“, rekla nam je sa osmehom na licu Brankica, a posle potpisivanja ugovora pale su i suze radosnice.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here