Orkestar harmonika ŠOMO „Stevan Hristić“ apsolutni pobednik na festivalu u Paraćinu

0
708

Na 63. Festivalu muzičkih škola Srbije održanom u Paraćinu orkestar harmonika Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Bačke Palanke, osvojio je maksimalnih 100 bodova stručnog žirija i apsolutni je pobednik i laureat svih orkestara koji su na festivalu nastupili.


Muzička škola „Stevan Hristić“ je već decenijama unazad prepoznatljiva po orkestru harmonika koji neguje kvalitetno orkestarsko muziciranje i omiljen je među učenicima harmonike.

Ovaj orkestar, počev od davnih osamdesetih, redovni je učesnik brojnih takmičenja na raznim nivoima, i rezultati su zaista bili visoki i zapaženi.

Sandra Milutinović

„Pored pregršt prvih nagrada ostvarenih na republičkim, saveznim i internacionalnim takmičenjima, ovaj orkestar je u nekoliko navrata bio i laureat (pobednik u svojoj kategoriji). Ipak, najveći do sada uspeh postigao je upravo na ovogodišnjem 63. Festivalu muzičkih škola Srbije održanom u Paraćinu, gde je sa osvojenih maksimalnih 100 bodova stručnog žirija apsolutni pobednik i laureat svih orkestara koji su na festivalu nastupili“, sa ponosom ističe direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“ Sandra Milutinović.

„Maksimalnih sto bodova orkestar je osvojio, takođe na Festivalu, ali u Kragujevcu, samo jednom pre ovoga, 2001. godine, ali ova nagrada, pod rukovodstvom nastavnice Vanje Milaković koja već nekoliko godina radi sa orkestrom, sve uspešnije, predstavlja zaista značajan uspeh“, dodaje Sandra Milutinović.

 

Orkestar je na Festivalu nastupio drugog festivalskog dana, tačnije 8. maja, kada su nastupili i svi ostali orkestri. Pored izuzetnog nastupa, deca iz orkestra su sa sobom ponela predivne utiske upoznavši nove prijatelje, domaćine koji su ih ugostili, kao i lepi grad Paraćin kog većina nikada do sad nije posetila.

„Umetnost, upornost, druženje i ljubav su moto orkestra harmonika MŠ „Stevan Hristić“ i tako će ostati i dalje“, istakla je direktorka na kraju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here