Od septembra kineski fakultativno u gimnazijama

306
Foto: N1

Kineski jezik najverovatnije će od 1. septembra biti fakultativno uveden u sve gimnazije u zemlji, ukoliko Nacionalni prosvetni savet (NPS) da pozitivno mišljenje na predlog ministra prosvete Mladena Šarčevića, piše Politika.


Predsednik NSP Radivoje Stojković rekao je za taj list da ne vidi ni jedan razlog da predlog ne bude usvojen, jer su plan i program, prema kojima bi se kineski proučavao u gimnazijama, urađeni po standardima koji važe i za ostale jezike koji se uče u domaćim školama.

Pravljen je u saradnji stručnjaka sa Konfučijevog instituta i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a verifikovao ga je i Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, koji inače odobrava sve novouvedene planove i programe u školama.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Stojković, koji je i predsednika Zajednica gimnazija Srbije, kaže da je predlog rađen bar godinu dana i da se na kraju samo poklopilo sa straregijskim opredeljenjem vodećih ljudi u državi.

On ne vidi prepreku da i sve srednje stručne škole fakultativno u nastavu od početka naredne školske godine uvede kineski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here