Novi Sad: Preko 1.000 maturanata plesalo kvadril

736
Foto: Dnevnik/V. Fifa

Preko 1.000 maturanata srednjih škola i gimnazija proslavilo je juče tačno u podne, završetak srednjoškolskog obrazovanja tradicionalnim “Plesom maturanata”, koji je ove godine, iz bezbednosnih razloga, održan na platou Spensa.


Obučeni u crvene i plave majice učenici su izveli koreografiju kvadrila koja se sastojala iz četiri dela, a plesali su uz kompoziciju “Slepi miš“ Johana Štrausa.

Njima se obratila v.d. načelnika Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak koja je podestila da Grad tradicionalno podržava ovu manifestaciju, jer je od značaja da Novi Sad bude deo sveta, posebno što nosi tituli Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture. Maturantima je poželela uspešan nastavk školovanja i poručila im da uživaju u poslednjim danima u srednjoškolskim klupama.

Foto: Dnevnik/V. Fifa

Dekan Fakulteta za ekonomiju i inžinjerski menadžment prof. dr Dragan Soleša kazao je da “Ples maturanata” ulepšava grad i da je to jedna velika promocija mladosti i budućnosti. On je pozvao đake da budu mudri prilikom izbora faulteta i da se fokusiraju na obrazovanje, jer jedini je to spas i sigurno utočište za omladinu.

Foto: Dnevnik/V. Fifa

Đaci su se okupili ispred Spensa više od sat vremena pre početka manifestacije i kako bi proverili da li su uvežbali korake kvadrila ali i uz muziku se zavaljali, odplesali kvadril, a na kraju sve začinili Užičkim kolom.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here